lördag 13 apr, 2024

Resebokningarna ökar starkt efter torsdagens besked

Dela

Resebokningarna har tagit rejäl fart för de stora charterbolagen inför och efter regeringens besked om att restriktionerna är på väg att lätta.

Vings kommunikationschef Claes Pellvik berättar att bokningarna har fått skjuts uppåt av de senaste dagarnas rapportering som kulminerade i torsdagsmorgonens besked om slopade restriktioner i Sverige från och med onsdag.

– Det har varit en stadig positiv ökning och det följer väldigt mycket samma mönster som vi har sett i Norge och Danmark, där vi också har verksamhet, säger Pellvik.

Bokningarna av sommarens resor har ökat med 300 procent jämfört med sommaren i fjol, enligt Ving.

”Skjutit i höjden”

Apollos kommunikationschef Sandra Miller Kinge beskriver en lavinartad ökning under de senaste två veckorna, som har accelererat mot slutet.

– Både besökssiffror till hemsidan och försäljningen har skjutit i höjden den senaste veckan, säger Miller Kinge.

TUI:s kommunikatör Ronja Jakobsson säger att försäljningen hittills under torsdagen är tre gånger högre än för en vecka sedan.

– Det har definitivt bokats mycket under de senaste dagarna och senaste veckan jämfört med tidigare. Det är i stort sett samma försäljningssiffror som före pandemin, säger Jakobsson.

Källa:TT

SVT-avatar

Eb

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy