måndag 20 maj, 2024

Resejättens konkurs ödelägger turismen i Gambia

Dela

Foto.ving

Turismsäsongen låg precis framför Gambia när bakslaget kom – 45 procent av alla turister försvann på ett bräde i och med Thomas Cooks konkurs. Det rapporterar Quartz Africa. 

Gambias regering, under demokratiskt valda Adama Barrows ledning, säger att de noggrant följer utvecklingen i den olyckliga situation som ”Gambias ekonomis hjärta” hamnat i och som är en chock för både jobbmarknaden och ekonomin i stort. 

Gambiska hotell är fullbelagda till 90 procent under vinterhalvåret och 45 procent av alla turister stod Thomas Cook för, enligt regeringen. 

Turismminister Amat N.K Bah sammankallade omgående ett krismöte för att hitta en med hotellägare och representanter från Internationella Valutafonden, EU, Världsbanken och franska finansdepartementet. En möjlig strategi är att förmå andra flygbolag att öka antalet flighter till landet.

Turism står för mer än 20 procent av Gambias BNP enligt Enligt FN:s organ för handel och landet har inga stora naturtillgångar som dess grannländer. 

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...
Rånäs Slott har precis mottagit den prestigefyllda Travellers' Choice-utmärkelsen från Tripadvisor! - Det känns verkligen fantastiskt att...
Soliga dagar och stigande temperaturer får svenskarna att kasta av sig kläderna, men borde du...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy