onsdag 29 maj, 2024

Rezidor-ägaren i samtal om att sälja kontor i London

Dela

Det kinesiska konglomeratet HNA Group uppges ha fört preliminära samtal om att sälja sina två kontorsbyggnader i Londons finansdistrikt Canary Wharf.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Enligt uppgift är aktörer inom private equity, däribland Brookfield Asset Management, intresserade av att köpa upp kontoren. Men dessförinnan måste en avsiktsförklaring undertecknas för att de ska tillåtas att få granska byggnaderna, uppgav insynspersonerna.

HNA uppges samtidigt inte kunna få tillbaka prislappen på 366 miljoner pund som man betalade för byggnaderna. Detta eftersom hyresgästerna har meddelat att de inte tänker teckna nya kontrakt och priserna har fallit efter brexit. Kanadensiska Brookfield som är en av ägarna till byggnadernas ursprungliga utvecklare uppges samtidigt vara intresserade av fler tillgångar i HNA:s fastighetsportfölj.

För HNA är detta välkommet. Bolaget dras med rejäla likviditetsproblem och har planer på att sälja tillgångar för cirka 16 miljarder dollar under det första halvåret. Bolaget startade ursprungligen som ett flygbolag innan man övergick till att bli en konglomerat genom förvärv i olika sektorer. Bolaget har i utlandet gjort affärer för totalt 50 miljarder dollar.

Källa:finwire

Dela

Relaterade inlägg

Norges nya destinationshotell, Wood Hotel Bodø, öppnade 15 maj, 2024. Såväl lokalbefolkningen som långväga besökare...
Room Republic tar tacksamt emot utmärkelsen Travellers Choice för femte året i rad. Travellers Choice...
Blique by Nobis utseddes till Årets Innovatör på Svenska Mötespriset 2024, under en galamiddag i...
Högbo Brukshotell & Spa utanför Gävle har genomgått en omfattande renovering och öppnar den 1 juni upp...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy