måndag 20 maj, 2024

Rolex Middle Sea Race 2023 – Ett spektakulärt havskappseglingsevenemang i Malta

Dela

Fotograf: Rolex/Kurt Arrigo

Den efterlängtade och prestigefyllda Rolex Middle Sea Race återvänder till Malta för ännu en spännande upplaga. Med sin 44:e upplaga lovar evenemanget att leverera en oöverträffad seglingstävling i Medelhavet. 

Den 21 oktober kommer startskottet att ljuda i Valetta vid Grand Harbour, och seglarna kommer att kämpa sig fram till mållinjen vid Marsamxett Harbor. Rolex Middle Sea Race är känd för att vara en utmanande och spektakulär tävling som lockar seglare från hela världen. Med sin unika rutt runt Sicilien och öarna i Egeiska havet erbjuder evenemanget en otrolig upplevelse för både deltagare och åskådare. 

Som en av världens mest framstående och krävande havskappseglingar har Rolex Middle Sea Race etablerat sig som en utmaning för seglare av högsta kaliber. Den 606 sjömil långa rutten innebär att seglarna möter varierande väderförhållanden och utmanande navigationsmoment, vilket verkligen testar deras färdigheter och uthållighet. 

Årets tävling förväntas locka en imponerande samling internationella seglare och välrenommerade båtar. Deltagarna kommer att tävla i olika klasser, inklusive IRC, ORC och Double Handed, och sträva efter att sätta nya rekord och erövra den prestigefyllda titeln som vinnare av Rolex Middle Sea Race. 

Förutom själva tävlingen kommer Rolex Middle Sea Race även att erbjuda seglare och besökare en unik möjlighet att uppleva atmosfären och kulturen på Malta. Med sin rika historia, fantastiska arkitektur och gastronomiska läckerheter erbjuder ön en perfekt kombination av sport och upplevelse i en av Medelhavets vackraste och mest fascinerande platser. 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...
Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy