lördag 25 maj, 2024

Rusning efter resor när Kina släpper kraven

Dela

Foto:fotoaukten

Efter nyår tar Kina bort karantänskravet för inresande vilket fått kineser att jubla på sociala medier och rusa efter resor och visum.

Kineserna reagerade med glädje och satte genast i gång med att boka resor utomlands efter att Peking på måndagen meddelade att karantänskravet för inresande, som varat i nästan tre år, försvinner efter nyår.

Helt oväntat meddelade Kina sent på måndagen att från och med den 8 januari 2023 kommer inresande inte längre behöva sitta i minst två veckors karantän. Beskedet var ytterligare en ingrediens i kommunistpartiets tvära u-sväng gällande covid med hävda reserestriktioner och stopp för nedstängningar.

På kinesiska sociala medier reagerade användarna med glädje på de hävda karantänskraven som i princip hållit landet stängt för omvärlden sedan mars 2020.

”Det är över… nu kommer våren”, var en populär kommentar på sociala medie-tjänsten Weibo.

Webbsökningarna för flygresor utomlands sköt i höjden efter beskedet, rapporterar statliga medier. Sökningarna på reseplattformen Tongcheng ökade med 850 procent och frågor gällande olika visum tiofaldigades.

Efter att Kina ändrat sin covidpolicy har smittspridningen i landet skenat enligt flera samstämmiga uppgifter. Enligt vissa uppskattningar riskerar upp emot en miljon kinesiska medborgare avlida med covid-19 under de närmaste månaderna.

Officiellt har 90 procent av landets 1,4 miljarder invånare vaccinerats, men bara 60 procent har fått en andra dos och det är främst de yngre, yrkesarbetande generationerna som vaccinerats.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Norge stänger gränsen för ryska turister och nu ska bara ryska medborgare med "särskilda anledningar"...
Många turister besökte Stockholm i samband med Taylor Swifts konserter. Det syntes inte minst på...
Crown and Champa Resorts (CCR) utökar sin närvaro i lyxsegmentet med sin senaste renovering, Veligandu...
Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy