onsdag 22 maj, 2024

Ryanair överklagar stöd till Lufthansa

Dela

Ryanair kommer kräva att EU:s bifall av Tysklands statliga nödlån till Lufthansa överprövas, tillkännages av det irländska flygbolagets chefsjurist, Juliusz Komorek, till Reuters.

Juliusz Komorek hävdar att Lufthansa inte alls behöver statsstöd för att överleva, utan att pengarna endast är ämnade att bygga en krigskassa för att mota bort konkurrens från lågprisjetaktörer.

Lågprisbolaget har vid ett flertal tillfällen kritiserat Lufthansa, som under dagen fått bifall från EU för det statliga paket som också ser ut att få bifall från aktieägarna vid en extrainsatt stämma under eftermiddagen.

Ryanairs frispråkige vd, Michael O’Leary, har kallat det för ”illegala subsidier” och hävdat att Lufthansa och Air France är ”statsstödsnarkomaner”. Bolaget har också gått till EU-domstolen i Luxemburg för att överklaga stöd som lämnats till Air France och SAS i Frankrike, Danmark och Sverige.

Michael O’Leary skrev tidigare i veckan att nödpaketen gör det svårare för lågpriskonkurrenter att konkurrera inom kortdistansflygmarknaden.

”Vi kommer överklaga detta senaste exempel på illegalt statsstöd till Lufthansa, som kommer snedvrida konkurrensen något enormt. Hur ska flygbolag som Ryanair, Easyjet eller Laudamotion förväntas konkurrera med Lufthansa som nu får 9 miljarder euro i statsfinansierat stöd?” skrev vd:n.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy