söndag 23 jun, 2024

SAS: Ansöker om rekonstruktion i linje med plan

Foto:sas

Dela

SAS har ansökt om företagsrekonstruktion i Sverige, i linje med det amerikanska Chapter 11-förfarandet i USA, enligt ett pressmeddelande.

Ansökan avser endast det noterade moderbolaget för SAS-koncernen, SAS AB, och inte några dotterbolag eller flygbolaget som helhet. SAS verksamhet och schemalagda flygavgångar kommer inte att påverkas av rekonstruktionsförfarandet och SAS kommer att tillhandahålla sina tjänster till kunderna som vanligt under denna process, heter det.

Bakgrund är att den amerikanska konkursdomstolen den 19 mars godkände den rekonstruktionsplan som lagts fram i SAS chapter 11-förfarande. 

”Avsikten att ansöka om företagsrekonstruktion i Sverige behandlades specifikt i Chapter 11-planen och ett framgångsrikt genomförande av det svenska rekonstruktionsförfarandet är ett villkor för att Chapter 11-planen ska träda i kraft”, heter det.

Chapter 11-planens ikraftträdande är även villkorat av olika myndighetsgodkännanden och vissa andra sedvanliga villkor. SAS förväntar sig för närvarande att slutföra rekonstruktionsförfarandena omkring halvårsskiftet 2024.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy