måndag 20 maj, 2024

SAS lägger ned linjen Stockholm – Los Angeles

Dela

Foto: Mats Montner

SAS lägger ned prestigerutten Stockholm – Los Angeles. Från och med januari kommer rutten gå via Köpenhamn. 

SAS menar i ett pressmeddelande att flytten blir en förbättring då rutten kommer opereras dagligen i stället för 6 dagar i veckan.

”Det finns en stor efterfrågan från våra resenärer att flyga till Los Angeles från Köpenhamn som vi nu kan möta med en attraktiv tidtabell och dagliga avgångar för våra kunder från Köpenhamn, Öresundsregionen och men också från resten av Skandinavien”, säger Karl Sandlund, kommersiell direktör på SAS:

Linjen invigdes med pompa och ståt på Arlanda 2016. 

Stockholms Handelskammare Anders Hatzigeorgiou beklagar flytten och menar att det kommer slå mot attraktionskraften och färre jobb. 

”Regeringen måste ta nyheten på allvar och agera för att på riktigt förbättra flygets förutsättningar. Nu när konkurrensen hårdnar och dessutom konjunkturen mattas av behövs krafttag för att främja jobb och företagande”, säger Andreas Hatzigeorgiou i ett pressmeddelande. 

Flytten är enligt Stockholms handelskammare ett tydligt tecken på den svenska flygskatten och regeringens otydlighet gällande Arlandas framtid. Anders Hatzigeorgiou efterlyser en diskussion om flygets framtida roll och hur Arlanda kan utvecklas hållbart. 

”Att svenskar mellanlandar i närområdet för att resa vidare ut i världen gynnar varken klimatet eller våra affärsförbindelser”, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Även finansregionrådet Irene Svenonius (M) reagerar på nyheten. I ett pressmeddelande skriver Svenonius att hanteringen av Arlanda nu drabbar jobben och tillväxten i regionen.

Källa.di.se

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy