onsdag 24 apr, 2024

SAS överens med ytterligare leasegivare

Dela

Foto:sas

Flygbolaget SAS har kommit överens med ytterligare en leasegivare, som står för tre flygplan, om att ändra villkoren i befintliga leasingavtal för flygplan och utrustning.

I början av november meddelade SAS att bolaget hade kommit överens med ytterligare två leasegivare, efter att den 5 oktober ha meddelat att bolaget nått avtal med sammanlagt tio leasegivare. Därmed har SAS nu överenskommelser med 13 leasegivare, som sammanlagt står för 46 flygplan.

Bolaget beskriver överenskommelserna som viktiga steg i arbetet med att konfigurera om flygplansflottan och att uppnå de 7,5 miljarder kronor i årliga kostnadsbesparingar som är en del av SAS Forward-planen.

De nya ändrade leasingavtalen kräver godkännande från den amerikanska konkursdomstolen för New Yorks södra distrikt i USA och att rekonstruktionsplanen i chapter 11-processen träder i kraft.

”Vi fortsätter att göra framsteg i vår chapter 11-process, och är glada att meddela att vi har nått en överenskommelse om ändrade leasingavtal med ytterligare en leasegivare. Vi är tacksamma för det konstruktiva samarbete som vi har haft med våra leasegivare”, säger SAS vd Anko van der Werff.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Swiss International Air Lines (SWISS) planerar att återuppta sina passagerarflygningar till Tel Aviv. Den avgörande...
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid...
Flygbolaget Finnair redovisar en omsättning som var lägre än väntat under första kvartalet. Rörelseresultatet visade...
Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy