onsdag 24 apr, 2024

SAS skjuter upp räntebetalningar på hybridobligationer

Dela

Foto:sas

Som en del av SAS pågående förändrings- och sparplan ”SAS Forward” kommer flygbolaget skjuta upp räntebetalningar på hybridobligationer som förfaller i slutet på april. Uppskjutandet görs i enlighet med villkoren, påpekar SAS.

Beslutet innebär att SAS  skjuter upp halvårsvisa räntebetalningar om 36 miljoner kronor, som förfaller den 25 april, på en utestående hybridobligationer om drygt 1,6 miljarder kronor med evig löptid. Bolaget skjuter även på en halvårsvis räntebetalning om 138 Mkr, som förfaller den 26 april, i detta fall på efterställda hybridobligationer om 6 miljarder kronor med evig löptid, enligt ett pressmeddelande.

”SAS Forward-planen är avsedd att säkra långsiktig konkurrenskraft och finansiell styrka. Planens framgång och förmågan att attrahera potentiellt nytt kapital är beroende av att SAS fullt ut lyckas genomföra planen för kostnadssänkningar, vilket i sin tur är beroende av att SAS intressenter deltar fullt ut”, påpekar flygbolaget.

SAS kommer att ge en mer omfattande uppdatering om utvecklingen i SAS Forward senare i april.

Under torsdagsmorgonen rapporterade SAS in passagerarsiffror för mars där 1,4 miljoner resenärer flög med flygbolaget, en ökning med 360 procent jämfört med den pandemityngda fjolårsmånaden.

”Antalet passagerare under månaden var det högsta sedan pandemin slog till i mars 2020. Vi fortsätter att skala upp verksamheten och ökar vår kapacitet till sommarens högsäsong, också på grund av en ökande försäljningstrend”, konstaterade SAS vd Anko van der Werf.

SAS-chefen konstaterar samtidigt att ”förändringsbehovet på företaget” finns kvar och att man därför fortsätter med SAS Forward-planen, för att ”säkra ett konkurrenskraftigt och finansiellt starkt SAS för framtiden”.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid...
Flygbolaget Finnair redovisar en omsättning som var lägre än väntat under första kvartalet. Rörelseresultatet visade...
Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy