torsdag 18 apr, 2024

SAS vill återuppta förhandlingar med pilotfacken

Dela

Foto: airbus

SAS har bett medlare att återuppta förhandlingarna med pilotfacken för att nå ett avtal som kan avsluta den pågående strejken. Det framgår av ett pressmeddelande från SAS under måndagskvällen. 

”Strejken påverkar dagligen flera tusentals passagerare och många medarbetare på SAS arbetar hårt för att hjälpa de påverkade passagerna. Det är nödvändigt att parterna gemensamt når ett avslut på situationen”, skriver SAS i ett pressmeddelande som avslutas med: ”SAS önskar att avsluta strejken”. 

Det har tidigare rapporterats om hur SAS och piloterna stått långt ifrån varandra, något nu SAS väljer att adressera: 

”SAS förstår att fortsatt medling kräver eftergifter från båda parter och SAS är villig att ta sitt ansvar i den processen.” 

Vidare skriver bolaget att transformationsplanen SAS-forward kräver insatser från alla intressenter, inklusive piloterna. ”Konkurrenskraftiga kollektivavtal är en förutsättning för att säkra en framtid för SAS och för alla våra 8.000 medarbetare.”

Tidigare under måndagen uppgav den norske riksmäklaren Mats Wilhelm Ruland att läget mellan SAS och pilotfacket fortfarande är oförändrade.

På söndagen meddelade dessutom SAS-piloterna att de inte längre kommer göra undantag för att flyga hem strandsatta charterturister. Det skrev pilotfacket SPG i ett pressmeddelande där de bland annat kallade SAS en ”opålitlig avtalspart.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy