onsdag 24 jul, 2024

Säsongspremiär för charterflygen från Tyskland

Foto:Discover Airlines

Dela

Första charterflyget från tyska Frankfurt på Jönköping Airport. Ombord på Discover Airlines Airbus 320 fanns närmare 130 st förväntansfulla resenärer från framförallt Tyskland, Schweiz och Österrike. De möttes upp av lokalmedia, samtidigt som de hälsades välkomna av representanter från flygplatsen och Smålands Turism.

I över femton år har Jönköping Airport tagit emot chartrade flyg under sommarsäsongen, något som fortfarande är helt unikt.

– Det här är verkligen något vi ska vara stolta över. Ingen annan flygplats i Sverige har den här typen av chartertrafik på sommaren. Det ger oss en extra tyngd när vi för samtal med framförallt utländska flygbolag, säger Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport.

Resenärerna välkomnades sedvanligt med pompa och ståt i ankomsthallen när de hade plockat sina väskor från bagagebandet. Det bjöds på kaffe och kanelbullar till tonerna av svensk folkmusik genom den lokala folkmusikensemblen Högt i tak.

I år väntas en ökning av resenärer om över 50 %, närmare 800 st jämfört med de knappa 500 st som reste med flyget till Jönköping förra året.

– Det här är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och att vi växer som besöksdestination. Till nästa år har vi redan nu indikationer på att vi kommer överstiga 1 000 resenärer, fortsätter Henrik.

Hela sommaren, varje torsdag, fram till den 8 augusti kommer ett chartrat flyg med lika många passagerare att ankomma till Jönköping.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Norska klimataktivister har tagit sig in på Oslos flygplats Gardermoen och försöker störa trafiken, rapporterar...
Swedavias flygplats Göteborg Landvetter Airport har utnämnts till highly commended flygplats i kategorin ECO Innovation...
Efter tio års frånvaro kommer värmlänningarna återigen kunna resa med en av Sveriges största researrangörer,...
Kiruna flygplats är stängd sedan man upptäckt fel på landningsbanan. Flygplatsen kommer att vara stängd...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy