torsdag 20 jun, 2024

Saudiarabiskt flygbolag upphäver miljardbeställning av Boeing

Dela

Foto:Flyadeal

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing upplevde ytterligare en motgång då det saudiarabiska lågprisflygbolaget Flyadeal avbeställde ett köp av 737 Max-plan värda sex miljarder dollar, det vill säga dryga 5,35 miljarder euro.

Flyadeal har uppgett att de har för avsikt att beställa 30 plan av Boeings konkurrent, det franska bolaget Airbus. Framöver kommer Flyadeal endast att använda passagerarplan i Airbus A320-familjen. 

737 Max-planen har haft flygförbud efter två allvarliga olyckor som sammanlagt kostade 346 personer livet. Det råder misstankar om möjliga fel i plantypens styrsystem och autopilot.

Boeing kommenterade Flyadeals beslut med att de önskar bolaget väl och att de tänker koncentrera sig på att få Max-planen säkert tillbaka i bruk.

I förra veckan lovade Boeing hundra miljoner dollar, motsvarande över 88 miljoner euro, i bidrag för att hjälpa de anhöriga till dem som dog i de två flygplansolyckorna.

Boeing kommer med stor sannolikhet att möta de anhöriga i domstolar eftersom en del har stämt bolaget med anledning av olyckorna.

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy