torsdag 18 apr, 2024

SkiStar lanserar Håll fjället rent: Städar fjällen i samarbete med Håll Sverige Rent

Dela

SkiStar lanserar Håll fjället rent: Städar fjällen i samarbete med Håll Sverige Rent

SkiStar har ambitiösa klimatmål och ska halvera sina utsläpp med 50 % och redan 2030 vara klimatneutrala. Som en del av satsningen vill SkiStar fokusera på nedskräpning som sker i fjällen i anslutning till anläggningarna både sommar och vinter. SkiStar ingår därför ett samarbete med Håll Sverige Rent och Hold Norge Rent. Initiativet ”Håll fjället rent” genomförs under hela maj tillsammans med gäster, barn, vuxna och invånare på SkiStars destinationer.

För att göra fler medvetna om problemet med nedskräpning tar SkiStar initiativ till en städmånad och bjuder in alla som vill bidra till en ren och hållbar fjällmiljö. Under hela maj kommer barn och skolelever på SkiStars destinationer, gäster och personal att plocka skräp och på så sätt synliggöra problemet samtidigt som det blir möjligt att göra en insats tillsammans med andra.

– Håll Sverige Rent är en viktig partner för oss i det här projektet. De har lång erfarenhet av att skräpplockning och att belysa hur stort problemet är i vårt samhälle. Vi hoppas och tror att vi tillsammans kan skapa ett stort engagemang med Håll fjället rent, och att fler får upp ögonen för att nedskräpning i naturen, oavsett när och var, är ett problem som angår oss alla, säger SkiStars hållbarhetschef Fanny Sjödin.

Nedskräpning är ett av vår tids största samhällsproblem. Skräpet skadar djur och natur, förstör haven, gör städer osäkra och kostar samhället mycket pengar – helt i onödan. Håll Sverige Rent arbetar för att stoppa nedskräpningen. Alla initiativ från HSR syftar till att ingen skräpar ner Sverige genom alltifrån kampanjer till långsiktiga projekt där Håll fjället rent är en sådan åtgärd.

– Håll Sverige Rent ser verkligen fram emot att arbeta med SkiStar för att minska nedskräpningen av fjällvärlden. Med ett ökat besökstryck ökar också risken för nedskräpning. Och vi vet att alla egentligen vill ha en skräpfri och hållbar upplevelse på fjällsemestern, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Håll fjället rent 
Ett initiativ från SkiStar, som tillsammans med Håll Sverige Rent och Hold Norge Rent ska fokusera på utmaningen att skräpa ner i naturen och genom en månad dedikerad till att röja fjällen synliggöra vilket stort problem det är. Alla som vistas i SkiStars anläggningar sommar som vinter, och trivs ute i fjällen och naturen året runt, bör också ta hänsyn till att naturen är till för alla. Vi ska ge alla samma goda förutsättningar att trivas och ha det bra i fjällen, djuren som lever där och människorna som reser och rör sig där.

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy