torsdag 23 maj, 2024

Snälltåget utökar linjenätet till København H 

Foto: Snälltåget

Dela

Kör direkt mellan Nordens två största städer, Stockholm och Köpenhamn. Det blir två dagliga avgångar i varje riktning under hela sommaren fram till 29 september. Trafiken har premiär den 16 maj och biljettförsäljningen startar idag.

– Direkttåg till och från Köpenhamn innebär att vi kan erbjuda en enklare och bättre tågresa för många resenärer, säger Marco Andersson, kommersiell chef på Snälltåget.

Snälltåget kör sedan tidigare mellan Stockholm och Malmö och det är avgångar på den linjen som nu förlängs till och från København H, mitt i centrala Köpenhamn och mitt emot Tivoli och endast två kvarter från den populära gågatan Strøget.

– Tidigare har vi endast kunnat erbjuda resan med ett byte till och från Öresundståg i Malmö. Med direkttåg till och från Danmark hoppas vi också kunna locka fler resenärer att resa med Snälltåget fortsätter Marco.

Tågen gör uppehåll i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv, Lund, Malmö och København Ørestad. Från Ørestad kan man resa med Metron in till centrala Köpenhamn till t ex Kongens Nytorv och turistkvarteren i Nyhavn.

Från Stockholm avgår tågen 09.33 och 16.20* samt från Köpenhamn 07.02* och 16.07. Restiden varierar, men går som snabbast på 5,5 timme. Priset för en vuxen enkel resa är från 299 SEK Stockholm – Köpenhamn. Snälltåget har också förmånliga priser om du reser med barn under 16 år och för vuxna som reser tillsammans.

Mellan Stockholm och Malmö, och omvänt, finns Snälltågets populära restaurangvagn ”Krogen” och på helgerna kommer tåget från Stockholm på förmiddagen och Köpenhamn på eftermiddagen att erbjuda möjligheten att njuta av något gott även över Öresund.

*) Avgången stannar endast på København Ørestad (tåget fortsätter till eller kommer från Berlin)

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Årets Svenskt Kvalitetsindex (SKI) är presenterad och MTRX kniper i år förstaplatsen inom persontransport. Mätningen,...
Nu finns biljetter fram till 1 september tillgängliga att köpa hos SJ. Samtidigt rullas etapp två ut...
Det hårda vintervädret slet hårt på SJs tåg och påverkade dessvärre många resenärer. På grund av...
Europaparlamentet har beslutat att stråket Oslo-Stockholm ska ingå i EU:s prioriterade järnvägsförbindelser. Oslo-Stockholm är därmed...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy