söndag 19 maj, 2024

Sommartrafiken ställs in på Inlandsbanan

Dela

Inlandsbanan ställer in all persontrafik i sommar. Anledningen uppges vara minskad efterfrågan under coronapandemin.

Den som planerar en tågsemester längs Inlandsbanan i sommar får tänka om. Nu ställs nämligen all persontrafik in på sträckan som går mellan Gällivare och Kristinehamn, uppger Inlandsbanan AB i ett pressmeddelande under onsdagen.

Bolaget uppger att bokningsläget i början av året var starkt men att avbokningarna blivit fler inför sommaren. Tidigare i vår beslutade man att korta säsongen från tio till sex veckor.

Vd:n Peter Ekholm säger till SVT Nyheter Västerbotten att man hoppades på fler bokningar när myndigheterna ändrade riktlinjerna för inrikesresor men att så inte skett.

”Det är mycket tråkigt att vi tvingats fatta det här beslutet men den uteblivna försäljningen gör att det inte är möjligt för oss att genomföra den planerade trafiken”, säger Peter Ekholm.

Bolaget har säkrat tåg inför nästa år och hoppas på en bättre säsong då. Kunder erbjuds fri ombokning till nästa sommar.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy