onsdag 24 apr, 2024

Stena Line Travel Group förvärvar Voigt Travel

Dela

Det svenska reseföretaget Stena Line Travel Group AB har tillkännagett att de förvärvat Voigt Travel Holding, den ledande nederländska specialisten på vinterresor till de nordiska länderna.

Genom affären förs det välkända nederländska varumärket Voigt Travel, tillsammans med dess båda systerföretag Scandinavian Wintersports och Ruka Safaris, in i Stena Line Travel Group. Där ansluter de till det framgångsrika nederländska reseföretaget Buro Scanbrit, som har varit en del av det svenska företaget sedan 1986. Samtliga företag fortsätter att bedriva sin verksamhet under sina egna varumärken, men kommer gemensamt att utgöra den nederländska marknadsledaren för semesterresor till de nordiska länderna, med sammanlagt 50.000 resenärer varje år.

Stena Line Travel Group AB är en av de största bolagskoncernerna inom fritidsresesegmentet i norra Europa, med 700.000 resenärer årligen. Eftersom företaget vinner betydande operativa fördelar genom att arbeta tillsammans med Voigt Travel, som är ett av de ledande företagen inom nordiska resor från Nederländerna, har affären varit attraktiv för båda bolagen.

Förvärvet av Voigt Travel Holding innebär att man tar ett logiskt steg för att stärka företagens erbjudande inom resesegmentet på den nederländska marknaden. Voigt Travel och Scandinavian Wintersports passar perfekt in i det svenska företagets varumärkesportfölj, som även inkluderar det ledande nederländska reseföretaget Buro Scanbrit, som specialiserar sig på bilturism till Storbritannien, Irland och Norden. Genom affären blir den nya bolagsgruppen marknadsledande inom fritidsresor från Nederländerna till de nordiska länderna.

De nordiska länderna har haft en stark tillväxt som resedestinationer under det senaste decenniet, en trend som Stena Line Travel Group förväntar sig ska fortsätta. Resenärerna uppger att de lockas av ländernas säkra, rofyllda och miljövänliga prägel, tillsammans med det fantastiska naturlivet. Affären ger nu Stena Line Travel Group en stark plattform för fortsatt tillväxt på denna pulserande resemarknad.

Jari Virtanen, VD för Stena Line Travel Group, förklarar hur man motiverat affären: 

“Genom det här förvärvet stärker Stena Line Travel Group sin position på den nederländska resemarknaden avsevärt och kan erbjuda nederländska kunder ett bredare utbud av semesterresor till Norden.  Vi är fast beslutna att vara nederländarnas förstahandsval för turistresor till Norden inklusive Island, samt Storbritannien. Våra medarbetare har tillsammans kunskaper och erfarenheter av att arrangera turistresor till norra Europa som är helt utan motstycke. Vi är glada över att ha tagit detta nästa steg på vägen mot att skapa en europeisk resekoncern som är den verkliga specialisten på resor till destinationer i norra Europa. Vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Voigt Travel och dess systerbolag.”

Cees van den Bosch, Managing Partner i Voigt Travel Holding, ser fram emot det nya samarbetet: 

“Detta är ett fantastiskt steg för Voigt Travel och dess medarbetare, som under de senaste decennierna har varit pionjärer inom turistresor till åtskilliga nordiska destinationer och gjort dem tillgängliga via charterflyg från Nederländerna och Belgien. Genom den här affären har vi nu hittat en ny ägare till Voigt Travel som har styrkan och resurserna för att hjälpa oss att fortsätta vår expansion. Som en del av Stena Line Travel Group kan vi ytterligare stärka vår position, tillsammans med Buro Scanbrit och Scandinavian Wintersports, samt Ruka Safaris som riktar sig till den finska marknaden, och förverkliga våra ambitioner om fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att få uppleva det som framtiden bär med sig!” 

Voigt Travel, Scandinavian Wintersports och Ruka Safaris kommer att finnas kvar och vara verksamma under Stena Line Travel Groups förvaltarskap. Voigt Travels Managing Partner Cees van den Bosch och Managing Director Marloes Meijer stannar båda i företaget. Van den Bosch blir dessutom Country Manager för Stena Line Travel Group Nederländerna och kliver in i bolagsstyrelsen för det nederländska bolaget.

Köpeskillingen har inte avslöjats.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar...
Seminar at Seas är namnet på det exklusiva utbildningsprogrammet som Royal Caribbean anordnar för sina...
Den 20 mars avgick premiärkryssningen med Östersjöns nya nöjeskryssare Birka Gotland och i påsk gjorde...
Var fjärde tillfrågad säger att de tänker på hållbarhet när de bokar en kryssning. Och...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy