fredag 24 maj, 2024

Stena Lines nya RoPax-färjor börjar ta form

Dela

Foto:stenaline

I fredags, den 2 februari, hölls den officiella kölsträckningsceremonin på Avic Weihai Shipyard i Kina.

Denna traditionella ceremoni är starten på konstruktionen av skrov och de exteriöra delarna av fartyget.

– Det här är en viktig milstolpe i vårt spännande nybyggnadsprojekt, säger Stena Lines VD Niclas Mårtensson, som deltog i den traditionella myntceremonin där 4 mynt (GBP, EUR, SEK och RMB) placerades under kölen som en symbol för att ge lycka och välgång till sjöss.

De nya RoPax-fartygen har en planerad levererans under 2019 och 2020. De kommer att vara cirka 50 procent större än standarden på dagens RoPax-färjor. Investeringen är ett bevis på att Stena Line bygger vidare på sin framgångsrika affärsmodell med en kombination av frakt och passagerare.

– Vårt mål är att dessa fartyg ska vara i absolut framkant vad gäller energieffektivitet, flexibilitet och kundupplevelse. Framför allt lägger vi stor tonvikt på att utveckla en rad spännande digitala lösningar som kommer ge våra kunder nya upplevelser ombord. Detta är en del av vårt digitaliseringsarbete som ska ta oss in i framtiden och ge våra kunder nya och unika tjänster och upplevelser, säger Niclas Mårtensson.

De nya RoPax-färjorna planeras gå i trafik på Irländska sjön och är en strategisk investering för att fortsätta stärka Stena Lines verksamhet i den regionen.

Dela

Relaterade inlägg

Intresset för att åka på sin första kryssning är större än någonsin. Det visar statistik...
Levererades av Tallink Grupps fartyg Superfast IX, som för närvarande heter Atlantic Vision, åter till...
Torghatten har vunnit sitt första färjekontakt i Sverige. Torghatten ska köra linjen Koster-Strömstad, från december...
Finnlines VD Tom Pippingsköld kommenterar delårsrapporten: "Årets första kvartal var utmanande men Finnlines lyckades navigera sig...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy