söndag 19 maj, 2024

Stordalens nyrenoverade hotell står tomt – tvingas stänga

Foto:Quality Hotel The Mill

Dela

Foto:Quality Hotel The Mill

Hotellägaren Petter Stordalens senaste tillskott i Malmös hotellvärld – Quality Hotel The Mill vid gamla Konserthuset – stänger i slutet av veckan. Orsaken är att hotellet i princip står tomt på grund av coronakrisen. 

”Men vi kommer att öppna upp igen, inget snack om saken”, säger hotellchefen Burim Sumiq.

Det är bara drygt ett år sedan hotellprofilen Petter Stordalen återinvigde det totalrenoverade Quality-hotellet i gamla Konserthuset i Malmö, nu under nya namnet The Mill som anspelar på närliggande Möllevången.

Då berättade han för Sydsvenskan om hur hans hotellkedja Nordic Choice planerade att investera nära fyra miljarder kronor i Öresundsregionen under de närmaste 24 månaderna.

Sedan kom coronaviruset och hotellmarknaden tvärdog på några veckor.

”Vi har gått från 60-65 procents beläggning ner till kanske fem procent, så vi stänger från den 24 april för att rädda situationen när efterfrågan på rum och konferensrum inte är särskilt stor”, säger Burim Sumiq, vd för Quality Hotel The Mill.

Befintliga bokningar kommer att flyttas över till Choice-kedjans övriga hotell i Malmö tills krisen är över. Under tiden är all personal antingen permitterad eller uppsagd.

”Beslutet gäller maj månad ut, men vidare beslut får tas allt eftersom. I början av maj vet vi om det blir juni, men som situationen är kan det lika gärna vara att så att det vänder och att vi kan öppna upp ganska omgående”, säger Burim Sumiq.

Nedgången har slagit hårt mot hela hotellbranschen och i Helsingborg gick bolaget som driver Best Western Hotel Duxiana i konkurs redan i krisens inledning.

The Mill är inte heller ensamma om att stänga tillfälligt. Elite Hotel Residens i Malmö har kopplat om telefonen och slussar för närvarande sina gäster till grannhotellet Savoy, som ingår i samma kedja.

På andra hotell vi har provat att ringa till är det ingen som svarar, utan gästerna möts bara av ett förinspelat meddelande om ”reducerad service” under en obestämd period framåt.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy