onsdag 24 apr, 2024

Strax efter SAS-pilotfackets varsel om strejk meddelar konkurrenten Norwegian att man kommit överens med sitt pilotfack om ett nytt kollektivavtal.

Dela

Foto: airbus

Norwegian och Norwegian Pilot Union, som organiserar piloterna i Norge, har kommit överens om ett kollektivavtal för 2022–2023 enligt ett pressmeddelande

”Avtalet säkrar norska jobb, samtidigt som det ger Norwegian flexibilitet att hantera den krävande vintersäsongen”, meddelar bolaget.

Fackbasen Alf Hansen, ledare för Norwegian Pilot Union och själv pilot på Norwegian, uttalar sig i pressmeddelandet:

”Huvudprioriteringen har varit att säkra norska jobb och jag är mycket glad över att vi har uppnått det med detta avtal. Dessutom får vi större förutsägbarhet och bättre möjligheter att planera piloternas arbetsdagar och fritid. Vi har haft samtal som varit krävande, men samtidigt bra och konstruktiva”, säger han.

SAS pilotfack varslade på torsdagseftermiddagen om strejk, vilket pressade aktien som strax före stängning låg på minus 6 procent, mot minus drygt 2 procent inför strejkvarslet.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy