lördag 20 apr, 2024

Strejken bland SAS bagagehanterare på Kastrup avblåst

Dela

De bagagehanterare inom SAS Ground Handling (SGH) som sedan i lördags strejkat vid Köpenhamnsflygplatsen Kastrup går tillbaka till arbetet.

Beskedet kommer från Henrik Bay-Clausen, ordförande för fackförbundet 3F, som de knappt 400 strejkande är medlemmar i.

”Den goda nyheten är att arbetet återupptas vid midnatt (mot tisdag)”, säger han till Ritzau och anger som skäl att de strejkande satts under stor press av ”alla parter”.

”Vi tror, och hoppas att vi nu får fart på dialogen”, skriver han i ett sms till Danmarks Radio.

Strejken – som danska arbetsdomstolen, Arbejdsretten, sett som avtalsstridig – har pågått sedan i lördags och orsakat förseningar och gjort att många passagerare inte fått med sig sitt bagage.

I ett brev till de strejkande skrev SAS SAS -3,29% under måndagen att de som inte senast vid midnatt, natten mot tisdag, meddelat att de kommer till jobbet på tisdagen från företagets sida inte längre anses arbeta kvar.

”Det är viktigt för oss att poängtera att de själva väljer att omedelbart avbryta sina anställningar om de inte meddelar oss att de kommer att dyka upp på jobbet”, sade SAS enligt Ritzau.

Bagagehanterarna har under strejken delat ut flygblad på Kastrup, där de beklagar att resenärerna hamnat i kläm i en konflikt som inte berör dem. De skriver där att de strejkar för högre löner, rimliga arbetsförhållanden och ”respekt för vårt arbete”.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy