söndag 19 maj, 2024

Sunweb Group förvärvar den danska resebyrån Atlantis Rejser

Dela

Foto:Sunweb Group

10 januari 2023. Sunweb Group förvärvar den danska resebyrån Atlantis Rejser, som är specialiserad på resor till Egypten. Med förvärvet stärker Sunweb Group sin ställning i Danmark och kan erbjuda sina kunder ett större urval av solsemestrar.

Sunweb Group, en av Europas största researrangörer, gör därmed sitt andra förvärv på bara tre månader. I november offentliggjordes förvärvet av den svenska researrangören Airtours. Nu görs ytterligare ett förvärv i Danmark då Atlantis Rejser blir en del av Sunweb Group. Uppköpet utgör ett viktigt strategiskt steg i ambitionen att bli en av de största researrangörerna i Skandinavien. 

Med förvärvet stärker företaget sitt utbud av solsemestrar året runt. Inte minst under vintern, då Sunweb nu kan erbjuda ett bredare urval. 

”Förvärvet av Atlantis Rejser är viktigt för Sunweb Group. Det stärker inte bara vår närvaro i Skandinavien, utan ger oss också möjlighet att dra nytta av expertisen och kunskapen hos Atlantis Rejser-teamet, som är ledande på resor till Egypten. Vi är övertygade om att detta partnerskap gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ett ännu bredare utbud av högkvalitativa solsemestrar. Vi är mycket glada över att slå oss ihop med Atlantis Rejser och ser fram emot en ljus framtid tillsammans”, säger Mattijs ten Brink, VD för Sunweb Group.

Atlantis Rejser grundades 1994 av egyptiskfödde Ibrahim Ramadan och tar hand om runt 30.000 danska resenärer varje år. Danskar som redan har bokat en semester genom Atlantis Rejser påverkas inte av förvärvet och verksamheten kommer att fortsätta som vanligt under Sunweb Groups ägande.

”Vi har beslutat att successivt integrera Atlantis Rejser i Sunweb Group under det kommande året, medan vi säkerställer att dess många lojala kunder fortsatt kan ha glädje av den välkända servicen, produktportföljen och de fina semestererbjudandena i Egypten. På längre sikt är vi övertygade om att vi tillsammans kommer att ge kunderna många fördelar i form av en starkare portfölj, bättre erbjudanden och så bra priser som möjligt”, säger Mattijs ten Brink.

Ett populärt resmål för danskar

Atlantis Rejsers CCO, Jan Lockhart, ser stort värde i samarbetet med Sunweb Group eftersom Atlantis Rejser blir ett viktigt tillägg till gruppens reseutbud.

”Semesterresor till Egypten är utan tvekan populärt bland danskarna. Atlantis Rejser grundades med utgångspunkten att göra ännu fler människor medvetna om alla Egyptens upplevelser, från dykning vid några av världens vackraste rev till att utforska Egyptens speciella kulturhistoriska mystik. Vi ser fram emot att fortsätta sprida detta budskap, nu med den storlek, kapacitet och nätverk som Sunweb Group för med sig”, säger Jan Lockhart.

Atlantis Rejsers anställda kommer att fortsätta arbeta som vanligt efter förvärvet.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy