onsdag 22 maj, 2024

Sveriges museer: ”De flesta öppnar till sommaren”

Dela

Sveriges museer förbereder sig på att öppna igen. Moderna museet i både Stockholm och Malmö slår upp portarna i mitten av juni. Det är de inte ensamma om att göra.
– De flesta som har stängt planerar öppna till och under sommaren, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare på Sveriges museer.

Tidigare har bland annat även Nordiska museet och Vikingamuseet – båda belägna i Stockholm meddelat att de börjar öppna verksamheterna igen. Samtidigt har flera museum i landet aldrig stängt. I Norrköping har till exempel både stadsmuseet och konstmuseet hållit öppet under våren, även om visningar och föreläsningar har fått ställas in.

Enligt Jeanette Gustafsdotter har över hälften av Sveriges 200 medlemsmuseum kunnat hålla öppet, om än inom ramen för Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men hon tror att nästan alla av organisationens medlemmar kommer kunna öppna inför eller under sommaren.

– Generellt så har mer än hälften öppet. De flesta som har stängt planerar öppna till och under sommaren där det är möjligt. Samtliga följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger hon.

Folkhälsomyndigheten och regeringen har ju ännu inte ändrat något i rekommendationer eller påbud – hur resonerar era medlemmar kring detta inför sommaren och kommande öppning? 

– De följer redan Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och de som gäller nu kommer ju att gälla även framåt tills det ändras.

Källa:svt.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy