onsdag 29 maj, 2024

Tågstopp i Skåne – tusentals drabbade

Dela

Foto:sj

Ett signalfel har slagit ut stora delar av tågtrafiken i Skåne dagen före julafton.

Tågstoppet påverkar tusentals resenärer – och SJ har inga ersättningsbussar att tillgå.

Under måndagsmorgonen blev det stopp för tågen mellan Malmö och Lund efter ett signalfel i Arlöv. Vid 10.30-tiden finns ingen prognos för när spåren kan öppna för trafik som vanligt igen.

Tågstoppet gäller näst intill samtliga tåg på den aktuella sträckan, däribland SJ-tåg som är på väg till och från Malmö.

” Vi håller på att vädja till Trafikverket om att få köra igenom eftersom vissa tåg har släppts fram. Vi är högst angelägna om att våra resenärer måste fram i dag, hellre lite sent än inte alls”, säger Stephan Ray, presstalesperson för SJ.

I nuläget påverkas fyra SJ-tåg, som alla är fullsatta. Två av dem befinner sig i Malmö och två i Eslöv, och SJ:s plan är att koppla ihop tågen med varandra för att spara tid.

Skånetrafiken erbjuder ersättningsbussar för resenärer som ska åka mellan Malmö och Lund. Den möjligheten har dock inte SJ då det inte finns en enda ledig buss mellan Malmö och Jönköping, enligt Stephan Ray.

”Alla avgångar är slutsålda i princip. Det är massor av julklappar och massor av bagage, så vi vill givetvis undvika att behöva stå still någonstans”, säger Stephan Ray.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy