onsdag 29 maj, 2024

Tallink Grupp rapporterar vinst för Q1 2024

Dela

Tallink Grupp har idag publicerat sitt oreviderade finansiella resultat för det första kvartalet 2024 (1 januari – 31 mars). Q1 brukar historiskt sett visa förlust till följd av lägre efterfrågan under säsongen, men i år redovisar bolaget vinst för kvartalet.

Under kvartalet nådde företaget en oreviderad nettovinst på 2,6 miljoner euro, vilket är en förbättring på 147,4 % jämfört med fjolårets första kvartalsresultat om en nettoförlust på totalt 5,4 miljoner euro. Koncernens oreviderade konsoliderade intäkter minskade med 6,3 % jämfört med samma period 2023 och uppgick till 160,4 miljoner euro (171,2 miljoner euro under första kvartalet 2023). Koncernens oreviderade EBITDA har förbättrats igen jämfört med föregående år och nådde totalt 34,5 miljoner euro under första kvartalet 2024, vilket är en ökning med 27,2 % jämfört med samma period föregående år (27,1 miljoner euro under första kvartalet 2023).

Resultatet för Q1 påverkades positivt av en marginell ökning i antalet passagerare under första kvartalet 2024 jämfört med samma period föregående år. Även de pågående charterkontrakt företaget har för fyra av sina fartyg samt försäljningen av fartyget Isabelle har påverkat resultatet positivt.

Koncernens investeringar under första kvartalet 2024 uppgick till 6,3 miljoner euro och gjordes till största delen i fartygstekniska arbeten samt uppgraderingar av interiör. Koncernen fortsatte också att investera i förbättringar av sina IT-system.

Bolaget fortsätter att upprätthålla en stark likviditetsbuffert på 123,9 miljoner euro, kombinerat av kontanter och outnyttjade krediter.

– Den vinst som uppnåddes för första kvartalet under extremt utmanande ekonomiska förhållanden är en kombination av hårt arbete, vår nuvarande affärsmodell där några av våra fartyg fortsätter att chartras ut, och den framgångsrika försäljningen av vårt fartyg Isabelle. Tallink Grupp fortsätter att vara en slimmad organisation som är mer effektiv än tidigare, och vårt team fortsätter att arbeta hårt för att upprätthålla effektiviteten. Den ekonomiska situationen både i vår region och globalt är väldigt utmanande, exporten är under extrem press och konsumentförtroendet på våra marknader är fortsatt lågt. Det finns en rad utmaningar vi behöver arbeta med dagligen för att hitta bra lösningar, och att göra det samtidigt som vi levererar fantastiska kryssningsupplevelser för våra kunder under kommande högsäsong är vårt absoluta fokus nu, säger Paavo Nõgene, VD för Tallink Grupp.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Intresset för att åka på sin första kryssning är större än någonsin. Det visar statistik...
Levererades av Tallink Grupps fartyg Superfast IX, som för närvarande heter Atlantic Vision, åter till...
Torghatten har vunnit sitt första färjekontakt i Sverige. Torghatten ska köra linjen Koster-Strömstad, från december...
Finnlines VD Tom Pippingsköld kommenterar delårsrapporten: "Årets första kvartal var utmanande men Finnlines lyckades navigera sig...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy