måndag 20 maj, 2024

Thailand tvärvänder om vaccinbevis

Dela

Thailand gör en helomvändning och meddelar att personer som besöker landet inte behöver ha bevis på att de är vaccinerade mot covid-19.

Beskedet om att kravet på vaccinbevis skulle återinföras meddelades så sent som i lördags av landets flygmyndighet. Under måndagen meddelar dock hälsominister Anutin Charnvirakul att det inte kommer att verkställas då det kan avskräcka turister.

Enligt ministern har en expertpanel bedömt att restriktionen inte är en nödvändig eftersom tillräckligt många människor är vaccinerade i världen.

”Om thailändare välkomnar resenärer varmt och är försiktiga med sin egen hälsa och säkerhet kommer ekonomin att återhämta sig snabbt efter att ha drabbats hårt av covid de senaste tre åren”, säger Anutin Charnvirakul.

Thailand ser nu fram emot en stor tillströmning av turister efter att reserestriktionerna med anledning av coronapandemin tagits bort. Landet väntar nu, enligt Anutin Charnvirakul, bland annat 7–10 miljoner besökare från Kina.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...
Rånäs Slott har precis mottagit den prestigefyllda Travellers' Choice-utmärkelsen från Tripadvisor! - Det känns verkligen fantastiskt att...
Soliga dagar och stigande temperaturer får svenskarna att kasta av sig kläderna, men borde du...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy