onsdag 24 apr, 2024

Thérèse Cedercreutz blir ny Chief Commercial Officer för Scandic Hotels

Dela

Scandic Hotels meddelar idag att Thérèse Cedercreutz utses till ny Chief Commercial Officer och medlem av bolagets koncernledning. Thérèse har sedan 2021 varit verksam som ledamot i bolagets styrelse och kommer idag att lämna sitt styrelseuppdrag. Hon tillträder sin nya roll i början av januari.

Thérèse Cedercreutz har en lång och gedigen internationell erfarenhet från ledande positioner inom affärsutveckling och andra kommersiella roller. Bland annat har hon haft ledande positioner inom teknik- och mjukvarusektorn där hon lett strategiska transformations- och digitaliseringsprojekt. Närmast kommer hon från rollen som senior rådgivare och managementkonsult på Miltton Group, en av norra Europas mest välrenommerade strategiska kommunikationsbyråer. Sedan ett och ett halvt år har hon även varit verksam som styrelseledamot i Scandics styrelse.

– Jag är mycket glad att Thérèse tackat ja till rollen som Chief Commercial Officer och medlem i koncernledningen. Scandic och hotellmarknaden har återhämtat sig snabbt efter pandemin och med två rekordkvartal bakom oss är det nu dags att accelerera den kommersiella utvecklingen för att ytterligare stärka vår ledande position i Norden. Thérèse strategiska höjd, breda operativa efterfarenhet av affärsutveckling och att etablera internationella varumärken kommer stärka vår kommersiella organisation och erbjudande. Att hon redan känner till Scandic väl och är engagerat i bolaget är mycket positivt och ytterligare en anledning till att hon är ett självklart val, säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef för Scandic Hotels Group.

– Jag känner mig hedrad och förväntansfull över att Jens tillfrågat mig om att ta mig an en mer operativ roll. Scandic har ett ledande och väletablerat varumärke i Norden och har kommit ut ur pandemin som ett starkare bolag med en mycket spännande framtid. Jag ser fram emot att bidra till att ytterligare stärka Scandics kommersiella utveckling och att accelerera förändringstakten inom bland annat digitalisering för att skapa ännu bättre kundupplevelser och stärka Scandics varumärke på nya som befintliga marknader, säger Thérèse Cedercreutz.

Thérèse Cedercreutz tillträder tjänsten i början av januari efter Anna Spjuth som lämnar bolaget under våren 2023.  

– Vår kommersiella organisation har under de senaste åren, med Anna Spjuth i spetsen, gjort ett fantastiskt arbete med att optimera våra insatser för att klara oss igenom en svår tid i företagets historia till att leverera ett rekordresultat under hösten. Jag är mycket tacksam för Annas arbete och stora engagemang och önskar henne lycka till framöver, avslutar Jens Mathiesen.

Valberedningen för Scandic Hotels styrelse kommer inom ramen för sitt uppdrag att presentera en ny styrelseledamot att ersätta Thérèse vid nästkommande bolagsstämma. 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy