onsdag 22 maj, 2024

Thomas Cook återuppstår som resebyrå i kinesisk regi

Dela

Foto:thomascook

Ett år efter att det brittiska resebolaget Thomas Cook kollapsade återuppstår nu varumärket som resebyrå med kinesisk ägare i form av Fosun Tourism Group, framgår av ett pressmeddelande.

Det nära 180-åriga varumärket kommer fungera som en bokningstjänst för flygbiljetter och paketresor till destinationer som för närvarande är öppna från London.

Thomas Cook kommer således verka som en helt onlinebaserad resebyrå som säljer biljetter till resor till och från Italien, Grekland och Turkiet med utgångspunkt i Storbritannien.

Den svenska delen av Thomas Cook, Ving, köptes efter konkursen i september i fjol upp av ett konsortium. Detta bestod av den norske hotellmagnaten Petter Stordalens ägarbolag Strawberry Group, det svenska riskkapitalbolaget Altor och det brittiska riskkapitalbolaget TDR Capital.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy