onsdag 29 maj, 2024

TUI lanserar vinresor till flera populära vindistrikt

Källa:TUI x WineTourism 1

Dela

Källa:TUI x WineTourism 1

Genom ett samarbete med den svenska upplevelseplattformen WineTourism.com erbjuder TUI nu sina kunder i de nordiska länderna möjligheten att boka vinprovningar och guidade utflykter till några av de mest populära vindistrikten i världen.

Är du en vinentusiast som är sugen på att besöka Toscana, Valpolicella eller Priorat? Sedan årsskiftet är det möjligt att boka vinprovningar och guidade vingårdsbesök med lunch genom TUI på några av reseaktörens mest populära resmål, bland annat Mallorca, Sicilien, Barcelona och Kanarieöarna. Det nya utbudet har möjliggjorts genom ett samarbete mellan TUI och den svenska upplevelsepartnern WineTourism.com som erbjuder över 6 000 vinupplevelser världen över.

– Upplevelsebaserat resande och ”gastroresor” med mat och vin i fokus var en av de starkaste resetrenderna 2023 och allt pekar på att trenden kommer att växa sig allt starkare framöver. Våra vinupplevelser är ett jättebra sätt att bekanta sig med den lokala matkulturen och riktar sig lika mycket till dig som besökt vingårdar tidigare som den nyfikna nybörjaren som aldrig varit på en vinprovning, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

– Det finns en stor och växande efterfrågan på vinresor, vårt mål är att möjliggöra dessa upplevelser för en bredare målgrupp. Att besöka en vingård är att uppleva ett lands mat, kultur och landskap, något som inte bara vinkunniga kan njuta av. Flera av våra populäraste resmål ligger nära städer så som Penedès utanför Barcelona och vindistriktet Lazio utanför Rom. Även på traditionella solresemål som Kanarieöarna och Cypern finns det enastående vinupplevelser, säger Niklas Ridoff, vd på WineTourism.com.

Källa:Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Under 2023 omsatte besöksnäringen i Östersund drygt en miljard kr, ett mål som sattes upp...
Den försvagade kronan gör Sverige till ett billigt resmål för turister från länder med starkare...
Norge stänger gränsen för ryska turister och nu ska bara ryska medborgare med "särskilda anledningar"...
Många turister besökte Stockholm i samband med Taylor Swifts konserter. Det syntes inte minst på...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy