onsdag 24 apr, 2024

Tui ökar omsättningen rejält – men störningar tynger resultatet

Dela

Foto: TUI GROUP

Resegruppen Tui redovisar kraftigt ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt minskade rörelseförlusten.

Omsättningen steg till 4.433 miljoner euro (650). Rörelseresultatet blev -43 miljoner euro (-748). Resultatet efter skatt blev -331 miljoner euro (-940).

”Kombinationen av en oöverträffad branschuppgång efter covid 19-pandemin med en stram arbetsmarknad, har gjort att flygindustrin konfronterats med betydande operativa problem och störningar, vilket resulterat i ökning av försenade avgångar och inställda flyg. Detta har främst orsakats av tredjepartleverantörer och flygplatser på grund av brist på marktjänster och flygplatssäkerhetspersonal”, skriver Tui i rapporten. Som ett resultat av detta ökade kostnaderna med 75 miljoner euro under kvartalet.

”Som svar har vi snabbt infört flera åtgärder för att förbättra motståndskraften och kundupplevelsen, inklusive fördubbling av våra beredskapsflygplan, aktiv hantering av tredje part och utökad Tui-personal vid viktiga kundkontaktpunkter. Flygstörningar under Q4 ligger fortfarande kvar på förhöjda nivåer och det är fortfarande för tidigt att uppskatta effekterna för Q4 2022, men vi förväntar oss att dessa störningar kommer att normaliseras för kommande säsonger”, fortsätter Tui.

Källa:FinWire

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy