torsdag 23 maj, 2024

TUI:s reseledare får elcyklar 

Dela

Foto: TUI

TUI:s 250 reseledare på Rhodos börjar använda elcyklar för att transportera sig i jobbet. Totalt rör det sig om 60 el- och lastcyklar, vilka ska minska behovet av bilar. Pilotprojektet är en del av TUI:s initiativ för hållbar transport på semesterdestinationerna och ingår i hållbarhetsprogrammet Destination Co-Lab Rhodes som ska göra Rhodos klimatneutralt till 2030.

Rhodos är en viktig destination för TUI – dels som resmål men också när det gäller att utveckla nya hållbarhetsinitiativ. Destination Co-Lab Rhodes grundades för detta ändamål. Det är det första projektet i världen där en toppdestination av denna storlek tar itu med omställningen till ökad hållbarhet på ett så omfattande sätt. Erfarenheter och initiativ från Co-Lab Rhodes kommer att överföras till andra semesterdestinationer och kan på så sätt främja branschen i sin hållbara omställning.

Såväl stora strategiska initiativ och mindre projekt som kan genomföras omedelbart är viktiga för TUI. Båda tillvägagångssätten är förebilder för andra destinationer och kan därmed ha en betydande inverkan. Nu reser exempelvis TUI:s serviceteam på Rhodos från hotell till hotell med nya cyklar: 30 elcyklar och 30 lastcyklar har levererats till öns cirka 250 reseledare. TUI-cyklarna kommer att bidra till att minska utsläppen och ge teamet mer miljövänliga transportalternativ. Reseledarna på Rhodos kommer att använda elcyklar för sträckor som är längre än en 40-minuters promenad, medan vanliga cyklar kommer att finnas tillgängliga för teamet för sträckor längre än 20 minuter. Antalet tillgängliga bilar kommer därmed att minska från över 100 till 60. Fram till 2024 kommer detta antal att minska ytterligare. Pilotprojektet tar ön ett steg närmare sitt mål att vara klimatneutralt år 2030.

– Korta resor med bil är något som alltmer tillhör det förflutna. Kollegor inom gästservice använder elcyklar och vanliga cyklar när de transporterar sig från hotell till hotell på ön. Endast för längre sträckor kommer de att fortsätta använda bilar. Co-Lab Rhodes är den perfekta platsen att lansera pilotprojektet på och få insikter, säger Sebastian Ebel, CEO för TUI Group.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...
Denna rapport undersöker de kritiska aspekterna av infrastrukturen i Sverige som påverkar rese- och besöksnäringen....
Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy