onsdag 24 apr, 2024

Tusentals strandsatta när charterflyg ställs in

Dela

Tusentals charterresenärer är strandsatta på sina destinationer och vet inte när de kan komma hem på grund av pilotstrejken. På lördagen rörde det sig om cirka 700 resenärer som fick sina flyg till Sverige inställda.

Förutom de charterresenärer som fått sina semesterplaner grusade på grund av pilotstrejken på SAS väntar tusentals på att få resa hem från sina destinationer. På lördagen rörde det sig om omkring 300 resenärer från charterbolaget Ving och 400 från Apollo vars plan ställdes in, samtliga med destination Landvetter.

”Där hoppas vi och räknar med att de gästerna som skulle kommit hem i dag antingen kommer hem i morgon eller allra senast på måndag. Vi har en tät dialog med SAS och naturligtvis strävar vi efter att de ska komma hem så fort som möjligt”, säger Vings kommunikationschef Claes Pellvik. 

Sympatistrejken bland danska flygmekaniker på Kastrup har komplicerat situationen och gör att SAS inte får alla plan flygklara, enligt Pellvik. Att just resenärer till Landvetter drabbas tror han beror på logistikproblem och att SAS inte har någon bas på den flygplatsen, som de har på Arlanda och Kastrup.

”Har man inte flygplan och besättning baserade på Landvetter är det ytterligare moment som ska lösas”.

De Vingresor som ställdes in på lördagen skulle ha avgått från Antalya i Turkiet och Preveza i Grekland. Även två charterflyg till Köpenhamn och Oslo har ställts in, vilket berör ytterligare omkring 300 personer. Men de resenärer som är strandade tas väl omhand, enligt Pellvik.

”De som blir kvar en eller två dagar extra tar vi hand om och ordnar med hotell och mat”, säger han. 

För charterbolaget Apollo handlar det om cirka 400 resenärer som inte kommer hem under lördagen. Deras plan skulle ha avgått från Kreta och Santorini till Landvetter.

”De som är strandade får hotell och mat av oss så klart. Vi försöker stötta dem i den mån vi kan. Det finns personal på plats som kan vara ett stöd”, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Kroatien satsar allt mer på cykelturism med fler leder. Från 2024 täcks hela ön Mljet...
Europa är den kontinent där uppvärmningen går snabbast, med temperaturer som stiger ungefär dubbelt så...
Taxi Stockholm är stolta över att presentera sin hållbarhetsrapport för 2023. Rapporten visar en betydande...
Den 20 april, slog Lisebergsparken upp portarna för den 101:a sommarsäsongen och bjöd in gäster...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy