torsdag 23 maj, 2024

Tyska regeringen vill stoppa Lufthansa-bonus – efter nödlånet

Dela

Foto:wikipedia.org

Ett planerat bonuspaket till cheferna på Lufthansa strider mot villkoren för det statliga stöd som det tyska flygbolaget tog emot 2020, enligt Steffen Hebestreit, talesperson för förbundskansler Olaf Scholz.

Lufthansa har betalat tillbaka nödlånet på totalt 9 miljarder euro, och den tyska staten har dessutom sålt av aktier man fick i utbyte mot lånet med en vinst. Men villkoren för stödet gäller fortfarande, vilket alltså skulle innebära att retroaktiva bonusar till cheferna inte får betalas ut, enligt Hebestreit.

– Vi måste diskutera dessa två tolkningar av rättsläget med Lufthansa och se vad utfallet blir. Det finns överenskommelser som gäller och ur vår synvinkel står det som Lufthansa planerar i strid med dem, säger han.

Lufthansa har än så länge inte velat kommentera frågan.

Uttalandet av Hebestreit görs sedan de tyska fackförbunden VC och UFO – som företräder piloter och kabinpersonal – sagt att de var överraskade av att höra att Lufthansas ledningsgrupp skulle få stora bonusutbetalningar för åren 2021 och 2022.

Enligt fackförbunden verkar Lufthansas ledning inte se ”signalvärdet” av sådana bonusar. I stället vill de se extra påslag på lönen till alla anställda i inflations- och energikrisen.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt 4,5 miljarder...
Norwegian lanserar nya destinationer för vintersäsongen 2024–2025 till bland annat Dubai, Agadir och Hurghada. Det...
Två personer har dött efter turbulens på ett plan som var på väg till Singapore...
Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus har tecknat avtal om att sälja 105 flygplan till Saudiarabien. Affären –...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy