måndag 20 maj, 2024

Tyskland förlänger resevarning

Dela

Tyskland förlänger sin rekommendation om att undvika resande till åtminstone den 14 juni.

EU-kommissionen hoppas ändå på sommarturism.

Tysklands utrikesminister Heiko Maas har flera gånger om varnat för att det ännu inte går att återgå till ett normalt resande.

”Vi har ännu inte nått ett läge där vi kan rekommendera ett resande utan problem. Därför måste vi utvidga vår världsomfattande resevarning till mitten av juni”, säger Maas enligt nyhetsbyrån AFP.

Hans turistansvarige statssekreterare Thomas Bareiss låter än mer pessimistisk.

”Långdistansresor kommer säkert inte kunna ske på ett bra tag. Allt går ganska långsamt framåt. Jag tror att hemmasemester blir vad som gäller i år”, säger Bareiss till radiokanalen Bayern 2.

EU-kommissionen håller ändå hoppet uppe. Coronakrisens effekter på turismnäringen diskuterades vid onsdagens ordinarie sammanträde i Bryssel.

Efteråt utlovades ett ”turismpaket” i mitten av maj, med riktlinjer om hur öppnandet av reserestriktionerna ska kunna ske inom olika transportområden.

”Reserestriktionerna måste lyftas så fort som möjligt, utan diskriminering på nationella grunder, men med hänsyn till smittspridningen”, säger EU-kommissionären Vera Jourová på en presskonferens efter sammanträdet.

”Det får inte bli något läge där man väljer vem som får komma in eller inte i ett landet beroende på nationalitet”, säger Jourová.

EU-kommissionen varnar för att turistnäringen riskerar att förlora 50 procent av sin omsättning under 2020.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy