torsdag 23 maj, 2024

Uber hårdsatsar i Sydostasien

Dela

fofo:newsroom.uber.com

Uber har inte några planer på att lämna Sydostasien utan ser istället framför sig en aggressiv investeringsperiod, uppgav vd Dara Khosrowshahi på sin Asienturné.

Till nyhetsbyrån Reuters sade Uberchefen att planen för regionen är att gå framåt och investera.

”Vi räknar med att förlora pengar i Sydostasien och förväntar oss att investera aggressivt i termer av marknadsföring med mera. Sett ur en konkurrenssynpunkt tror vi att vi kan förbättras”, sade Dara Khosrowshahi enligt Techcrunch.

Hans uttalanden kan ställas mot en CNBC-rapport i förra veckan som pekade på att Uber var beredda att sälja sin verksamhet i Sydostasien till ettan Grab. Uber har hamnat på efterkälken i regionkonkurrensen inte bara mot Grab utan även Go-Jek.

Sydostasien förblir hursomhelst en väldigt attraktiv marknad, särskilt inom taxiapptjänster. Enligt en rapport från Tencent-Google har regionen fyrdubblats i storlek sedan 2015 och förväntas vara värd 20,1 miljarder dollar år 2025.

Källa:finwire

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy