måndag 22 apr, 2024

UD: Res inte till Ryssland

Dela

Regeringen beslutade på söndagen att avråda från alla resor till Ryssland.

Anledningen är det oförutsägbara säkerhetsläget, försämrade möjligheter att resa ut från Ryssland och osäkerhet om betalsystemen i landet.

”Med anledning av det allvarliga och oförutsägbara säkerhetsläget i den vidare regionen har UD i dag beslutat om att avråda från alla resor till Ryssland. Avrådan gäller tills vidare”, skriver utrikesminister Ann Linde på Twitter.

Flygtrafiken till och från Ryssland har till stora delar ställts in, varför det kan vara svårt att hitta transportalternativ för den som vill lämna landet, skriver utrikesdepartementet (UD) i ett pressmeddelande.

Det råder även ökande osäkerhet om betalningssystemen i Ryssland, vilket kan försvåra möjligheterna att betala med utländska betalkort och ta ut kontanter i bankomater i landet, enligt UD.

Åtgärden är en skärpning från den tidigare rekommendationen. Den 27 februari gick UD ut med en avrådan från icke nödvändiga resor till Ryssland tills vidare.

Nästa steg på skalan, den sista nivån som kan tas till, är att UD avråder från alla resor samt uppmanar svenskar att lämna landet, skriver departementet.

En sådan avrådan görs enbart i lägen där det finns ”överhängande fara på grund av stridigheter eller andra allvarliga hot”.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Den 20 april, slog Lisebergsparken upp portarna för den 101:a sommarsäsongen och bjöd in gäster...
Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy