måndag 22 apr, 2024

Ukrainas ambassadör närvarar under välgörenhetskonsert för behövande barn

Dela

Joina oss på denna viktiga dag! Det blir musik och ukrainska streetfood för hela slanten och vi hjälper barn i nöd.

Lördagen den 9 april kl. 13 – 19 samlas artister på Royal Park STHLMs trädgårdsterrass för att gemensamt visa sitt stöd för Ukraina i en välgörenhetskonsert till förmån för UNICEF i närvaro av Andrii Plakhotniuk, Ukrainas ambassadör i Sverige. Biljettintäkterna går oavkortat till UNICEF.

Ukrainas ambassadör i Sverige, Andrii Plakhotniuk, kommer att tala om rådande situation i Ukraina och på scen uppträder artister såsom Mellodrottningarna Klara Hammarström och Wiktoria, Årets bachelor – artisten Hatami, flerfaldigt platinasäljande hiphopartisten Mange Schmidt, 00-talets popprinsessor Miio och Paola (Teddybears), Julia Frej, Pariserhjulet, soulsångerskan- och körledaren Caroline af Ugglas, singelaktuella Günther och sist men inte minst, Rigo, en av få personer som två gånger (!) blivit invald i Swedish Music Hall of Fame för sina insatser i Latin Kings och Infinite Mass.

-För mig är det en stor ära att få vara med och bidra till något så viktigt som detta. Barnen i Ukraina behöver allt stöd de kan få nu när mer än 1 miljon ukrainska barn är på flykt, säger rapparen och tvåbarnspappan, Mange Schmidt.

Klara Hammarström som medverkat inte mindre än tre gånger i Melodifestivalen uppträder tillsammans med andra artister så som Caroline af Ugglas, en av våra mest kända soulsvenska röster, Wictoria som legat på Svensktoppen och känd från Melodifestivalen, rapparen Mange Schmidt, Günther, Ambivalensen, Paola, med nyare artister som Bella Winth, Natalie Lindh, Jay och många fler. 

I denna solidariska uppslutning till tonerna av en heldags hopkok av olika genrer med alltifrån mello-akter, 90-och 00-tal, elektroniska takter till pop och hiphop serveras ukrainsk-inspirerad streetfood. Maten som tillagas av ukrainska kockar över sprakande öppna eldar och med värmen från det magiskt stora, uppvärmda tältet bjuder in till rena rama festivalstämningen.

På menyn finns ukrainska rätter såsom en klassisk Dranik där potatisröstin ligger till grund för ägg, biff och smetana som toppas med saltgurka. Eller varför inte prova ukrainska dumplings och piroger eller några av alla andra spännande rätter som serveras? Royal Parks alldeles egna bryggeri är med och levererar öl genom Pravda Brewery:s initiativ, #brewforukraine, där de delar med sig av sitt kända ölrecept till bryggerier världen över för att samla in medel till hjälporganisationer på plats i Ukraina.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy