onsdag 29 maj, 2024

Uppgifter: Konkurrenter siktar in sig på att stycka Norwegian

Dela

Norska inrikesflygbolaget Widerøes huvudägare överväger möjligheten att ta över delar av Norwegians verksamhet om inte bolaget överlever coronakrisen, skriver Dagens Næringsliv med hänvisning till marknadskällor. 

Huvudägare med 66 procent av Widerøe är transport- och kollektivtrafikkoncernen Torghatten, som kontrolleras av Brynjar Forbergskog i Brønnøysund. På direkt fråga från Dagens Næringlisv om Torghatten kan vara intresserat av att ta över hela eller delar av Norwegian vid en konkurs, svarar Brynjar Forbergskog:

”Du kan nog räkna med att vi följer noga hur sakerna utvecklas”, säger han utan att vilja kommentera vidare.

Torghattens vd Roger Granheim säger till tidningen att det är en teoretisk fråga och att ingen sådan process pågår i dag.

”För ögonblicket lever Norwegian och flyger. Om det skulle ändra sig får vi utvärdera den situationen då”, säger han.

Vid en presskonferens tidigare på måndagen sedan norska regeringen sagt nej till ytterligare stöd till Norwegian sa Norwegians koncernchef Jacob Schram att han inte kan utesluta konkurs.

”Jag kan inte utesluta några scenarier. Det är svårt, men vi jobbar vidare för att hitta lösningar så att klarar oss. Jag har inga garantier för att vi klarar det, men jag har tro och hopp om att vi ska klara det här också”, sa Jacob Schram.

Torghatten är inte noterat men handlas över gråmarknadslistan OTC. ABG Sundal Collier har en färsk köprekommendation på aktien.

”Om Norwegian inte kommer i mål innebär det många möjligheter. När och om detta kommer ske är svårt att säga”, säger ABG:s analytiker Petter Nystrøm till dn.no.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy