onsdag 19 jun, 2024

Väntat vinstlyft för Scandic

Dela

Hotellbolaget Scandic redovisar ett ebitda-resultat på 733 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (625). De totala intäkterna uppgick till 4.874 miljoner kronor i kvartalet (3.974).


Enligt Bloomberg News analytikerenkät med fyra deltagare var ett ebitda-resultat om 739 miljoner kronor förväntat medan intäkter om 4.881 miljoner kronor var förutspått.

Justerat ebitda-resultat var 736 miljoner kronor (622). Nettoresultatet per aktie uppgick till 3:83 kronor i det gångna kvartalet (3:65).

Tillväxten i revpar (genomsnittlig intäkt per tillgängligt rum) var 1,1 procent från fjolårets tredje kvartal. I jämförbara termer ökade kvartalets revpar med 0,2 procent. Revpar var 766 kronor i det fjärde kvartalet (758).

Hotelloperatören Scandic väntar sig en omsättningstillväxt för jämförbara enheter det fjärde kvartalet som är något lägre än motsvarade kvartal föregående år. Den totala omsättningstillväxten spås bli fortsatt god, främst drivet av Restel. Det framgår av delårsrapporten.

”Scandic har en flexibel kostnadsstruktur och vi har god förmåga att anpassa kostnaderna efter marknadsförutsättningarna. Vi ser en tilltagande konkurrens på ett flertal destinationer och vi arbetar kontinuerligt med att säkerställa konkurrenskraft och effektivitet”, skriver vd Even Frydenberg.

Integrationskostnaderna för Restel beräknas under 2018 uppgå till cirka 120 miljoner kronor och investeringar relaterade till integrationen bedöms uppgå till cirka 30 miljoner. Detta är på bägge punkterna en upprepning av tidigare bedömning.

Källa:nyhestbyråndirekt-di

Dela

Relaterade inlägg

I BWH Hotels Awards hedras de hotell där ägare tillsammans med personal har lyckats att...
Norges nya destinationshotell, Wood Hotel Bodø, öppnade 15 maj, 2024. Såväl lokalbefolkningen som långväga besökare...
Room Republic tar tacksamt emot utmärkelsen Travellers Choice för femte året i rad. Travellers Choice...
Blique by Nobis utseddes till Årets Innovatör på Svenska Mötespriset 2024, under en galamiddag i...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy