onsdag 29 maj, 2024

Var åttonde norskt inrikesflygning läggs ned

Dela

Foto:Widerøe

Flygbolaget Widerøe har beslutat att lägga ned 25 rutter i sitt nät av korta flygresor. Sammanlagt handlar det om 4 000 flygningar per år som försvinner, det mesta från trafiken i Nordnorge.

Nedskärningarna, som motsvarar 15 procent eller drygt var åttonde av de norska inrikesflygningarna, träder i kraft den 4 maj.

”Vi har inget val”, skriver Widerøes vd Stein Nilsen i en kommentar där han beklagar att transportutbudet med nedskärningarna blir undermåligt i en lång rad kommuner.

Han motiverar åtgärden med att flygningarna inte längre är ekonomiskt försvarbara efter åratal av avgifts- och momshöjningar samt en allt svagare norsk krona.

Oppositionspolitiker är kritiska och Norges transportminister Knut Arild Hareide säger att han är oroad över konsekvenserna.

”Vi kommer att följa detta noga framöver och utvärdera hur vi bäst hanterar de negativa konsekvenserna”, säger han.

En av de värst drabbade flygplatserna blir Evenes, som ligger mellan Harstad och Narvik. Där dras flygningar till Bodø och Andenes in.

Widerøe slopar även flygningar mellan Oslo och flygplatser i Tromsø, Bodø och Florø under delar av året

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy