torsdag 20 jun, 2024

8,5 miljoner kronor i regionalt investeringsstöd

Dela

Topphedenbackens Fastighets AB har beviljats regionalt investeringsstöd på drygt 8,5 miljoner kronor till att utveckla ett aktivitetscenter vid Idre Himmelfjäll:
– Aktivitetscentret blir en viktig plats för möten, gemenskap och service på Himmelfjäll. Dessutom energieffektivt – vilket Region Dalarna och EU:s strukturfonder prioriterar högt, säger Birgitta Sacrédeus, (KD) regionråd för regional utveckling.

Topphedenbackens Fastighets AB, är ett dotterbolag till Idre Himmelfjäll AB, har beviljats ett regionalt investeringsstöd på drygt 8,5 miljoner kronor för en investering i ett aktivitetscenter vid Idre Himmelfjäll. Den totala investeringskostnaden är 24,5 miljoner kronor. 

Aktivitetscentret är en viktig del för Idre Himmelfjäll och kommer att innehålla reception, mötes-/konferenslokal, servicelokaler, restaurang och en butik. Byggnaden kommer att vara mycket energieffektiv jämfört med en byggnad som uppförs enligt normal byggstandard.

– Vi är oerhört tacksamma för det förtroende och stöd som vi får från Region Dalarna i och med det här beslutet. Bidraget är en direkt nödvändighet för att vi ska kunna fullgöra projektet med den höga ambitionsnivå som vi nu får möjlighet förverkliga, säger Torbjörn Wallin, vd för Idre Himmelfjäll AB.

Allt regionalt företagsstöd syftar till hållbar tillväxt och en balanserad utveckling. Regionalt investeringsstöd riktar sig till större investeringar i länet som bidrar till att öka tillväxten i företaget.

Dela

Relaterade inlägg

Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...
Möjligheten till fritid, nöjen och sociala aktiviteter är betydligt sämre för arbetare jämfört med tjänstemän....
Undvik sommarbedragarna – checklista för att minska risken för bluffakturor I takt med att sommarsäsongen inleds,...
Aviareps meddelar att Visit Estonia förlänger sitt samarbete med Aviareps som B2B-representant för Estland i...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy