tisdag 16 jul, 2024

Viking Line inleder ett samarbete med barnrättsorganisationen Maskrosbarn

Foto: vikingline

Dela

Rederiet Viking Line inleder nu ett samarbete med barnrättsorganisationen Maskrosbarn där de går in som företagspartner. I samarbetet ingår både aktiviteter riktade mot barn i utsatthet, fortbildning av Viking Lines medarbetare och insamling av medel till organisationen.

Den gemensamma målsättningen för samarbetet mellan Viking Line och Maskrosbarn är att förbättra levnadsvillkoren för barn med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld.

–Viking Line satsar på hållbarhet i alla dess former varav socialt ansvarstagande är en viktig del. Varje år tar vi emot fem miljoner resenärer på våra fem fartyg, varav drygt 15 procent är barn under 18 år. För många barn är resan med oss ett underbart avbrott från vardagen, men ibland möter vi också situationer där vi upptäcker att det behövs ett bredare stöd från vuxenvärlden. Genom Maskrosbarn får våra medarbetare verktyg för att kunna bidra där det behövs, säger Dani Lindberg, hållbarhetschef för Viking Line.

Maskrosbarn kommer under året att fortbilda Viking Lines medarbetare kring hur man bäst uppmärksammar och stöttar utsatta barn. Rederiet kommer också att bjuda in barn som ingår i Maskrosbarns stödverksamhet till fartygen, där det finns allt från bollhav, god mat, spa och avkopplande utrymmen.

– Det känns så fint att välkomna Viking Line till oss och vi ser fram emot att starta igång de olika aktiviteterna. Jag är helt övertygad om att samarbetet kommer kunna skapa skillnad för barn och unga, säger Helene Axelsson Bernving, Ansvarig samarbeten & företagsinsamling på Maskrosbarn.

Maskrosbarn är en politiskt och religiöst obunden förening utan vinstdrivande syfte. Organisationen jobbar för att barn mellan 13-19 år ska få chans att berätta om sina svåra hemförhållanden, kanske för allra första gången. Maskrosbarn erbjuder långsiktigt stöd, gemenskap och möjlighet att förändra sitt eget liv.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Flygplanstillverkaren Airbus aktie faller nästan 10 procent efter en sänkt vinstprognos för 2024. Airbus hänvisar...
Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy