måndag 22 apr, 2024

Allt fler svenskar får upp ögonen för österrikiska SalzburgerLand som en åretrunt-destination

Dela

Ta med hela familjen på vandringssemester i österrikiska SalzburgerLand. Foto: Franz Walter – LOWA.
Foto: Franz Walter – LOWA.

Antalet svenskar som besöker Alperna under sommarsäsongen har ökat sedan 2012, och idag kommer hela 27 procent av SalzburgerLands sommarbesökare från Sverige. Med nya direktflyg från Stockholm och Köpenhamn till Salzburg i Österrike har det aldrig varit enklare att åka på sommarsemester till Alperna. 

De österrikiska Alperna – en succé året runt

Den österrikiska regionen SalzburgerLand är det mest populära skidresmålet bland svenskarna, och det vackra österrikiska landskapet och det breda utbudet av uteaktiviteter lockar allt fler svenskar till SalzburgerLand även under sommaren. Idag är hela 27 procent av SalzburgerLands sommarbesökare svenskar och 55 procent av dessa kommer på grund av destinationens storslagna natur. Med EuroWings nya direktflyg från Stockholm och Köpenhamn till Salzburg blir det nu ännu mer attraktivt för svenskar att resa till Alperna under sommarsemestern.

Fler och fler svenskar upptäcker att SalzburgerLand är ett resmål oavsett säsong, och i sommar ser vi fram emot att välkomna semesterälskande svenskar med ett ännu större aktivitetsutbud i våra regioner. Den vackra naturen i SalzburgerLand erbjuder både avkopplande stunder i solen vid de idylliska bergssjöarna och massor av action för de äventyrliga”, säger Yvonne Rosenstatter, marknadsansvarig för SalzburgerLand Tourismus. 

SalzburgerLands regioner står redo med nyheter och unika sommarupplevelser i områdets natursköna omgivningar: vandra med barnen, bada i månskenet eller känn adrenalinet pumpa under fartfylld terrängcykling. 

Paradis för sol- och badälskare

I Zell am See-Kaprun kan du tillbringa din semester i unik natur. Här är det glaciärer, berg och sjöar som sätter scenen för din semester och möjligheterna i den österrikiska regionen är nästan lika varierande som områdets landskap. Upptäck glaciären Kitzsteinhorn eller utsiktsberget Schmittenhöhe. Sjön Zeller är ett paradis för strandbesökare och badälskare. Här kan du både njuta av solen och de idylliska omgivningarna, samt prova på en rad olika vattensporter såsom segling, SUP:ing och vindsurfing.

Läs mer: https://www.zellamsee-kaprun.com/en/activities/summer/water-experience/sup

Bergsklättring i barnvänlig höjd 

Att vandra i Alperna är en fantastisk upplevelse för såväl stora som små. I Salzburger Saalachtal kan hela familjen prova på bergsklättring och vandring. Upptäck regionens vackra omgivningar under en vandringstur i öppna landskap, längs forsande floder och vattenfall. Regionen erbjuder också mer ovanliga och äventyrliga vandringsleder, där skattjakt och minigolf är lekfulla inslag. 

Läs mer: https://www.lofer.com/en/things-to-do-in-summer/hiking/hiking-with-kids

Simma i månsken

I Obertauern finns över 280 kilometer vandringsleder, 20 berg och 11 idylliska bergssjöar där besökare kan ta ett uppfriskande dopp i solen. Ett alternativt och spännande sätt att uppleva dessa österrikiska vatten är att bada i månskenet. Den 12 augusti, när månen står som högst på himlen och speglar sig i den nattsvarta sjön, arrangerar nämligen Hotel Hochalm ett alldeles unikt event där gäster tillsammans med guider simmar ut till en stor och upplyst badboll som ligger i vattnet likt en flytande måne. 

Läs mer: https://www.obertauern.com/events/vollmondschwimmen.html

Cykelsemester i Österrikes största cykelregion 

Om du vill uppleva Alperna på två hjul är Saalfelden Leogang ett bra alternativ. Sedan 2020 ingår området i Österrikes största cykelregion tillsammans med regionerna Saalbach Hinterglemm och Fieberbrunn. Möjligheterna är oändliga, oavsett om du vill cykla i idylliska omgivningar längs bergsvägarna eller om du vill ha adrenalinfyllda stunder i de lokala cykelparkerna. Prova på terrängcykling, utforska landskapet på elcykel eller ta en tur i Epic Bikepark Leogang, som med sina 10 000 kvadratmeter erbjuder utmaningar för både erfarna cyklister och nybörjare. De riktigt ambitiösa kan utmana sig själva med ”THE CHALLENGE – Bike your limit”, där deltagaren cyklar runt Österrikes största cykelregion på en dag.

Läs mer: https://bikepark.saalfelden-leogang.com/en

Äventyrlig minigolf

I St. Johann kan du nu utforska natur, historia och kultur samtidigt som du utvecklar dina golfkunskaper på destinationens nya och äventyrliga minigolfbana. JOadventure minigolf består av 18 hål och skiljer sig från vanliga minigolfbanor då den integrerar landmärken och information för att skapa en äventyrlig och lärorik upplevelse för hela familjen.

Läs mer: https://www.josalzburg.com/en/activities/joadventure-minigolf.html  

Om Salzburgerland

Salzburgerland är svenskarnas favoritdestination för skidsemester i Österrike. Regionen inkluderar de populära destinationerna Obertauern, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Wagrain-Kleinarl, Zell am See-Kaprun, Salzburger Saalachtal och St. Johann in Salzburg. SalzburgerLand har mer än 2000 kilometer av pister för alla färdighetsnivåer, samt över 200 000 sängplatser. 

Enligt Pressmeddelande

Dela

Relaterade inlägg

Den 20 april, slog Lisebergsparken upp portarna för den 101:a sommarsäsongen och bjöd in gäster...
Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy