fredag 14 jun, 2024

American Airlines har öppnat en direktlinje mellan Philadelphia och Köpenhamn

Foto: CPH

Dela


Det amerikanska flygbolaget American Airlines har öppnat en direktlinje mellan Philadelphia och Köpenhamn. Från och med idag finns det dagliga avgångar mellan de två städerna, och det innebär ännu bättre förbindelser mellan Danmark och Nordamerika – och därmed fler amerikanska besökare till Danmark till förmån för dansk turism.  
Köpenhamns flygplats välkomnar ett av världens största flygbolag. American Airlines har öppnat sin nya linje med dagliga flygningar mellan Köpenhamn och Philadelphia på USA:s östkust. Det firades vid gate C36 på Köpenhamns flygplats, där de första passagerarna skickades iväg. 

– Vi är stolta och mycket glada över att American Airlines har valt Köpenhamn som sin nya destination. Det är värt att fira och det befäster vår starka position som norra Europas största flygplats. Jag förväntar mig att vi kommer att se ännu fler amerikanska turister, vilket kommer att ha en stor inverkan på hotell och turism i huvudstadsregionen och resten av Danmark, säger Peter Krogsgaard, kommersiell direktör på Köpenhamns flygplats. Den nya direktlinjen mellan Köpenhamn och Philadelphia innebär ännu bättre möjligheter att besöka en av USA:s äldsta städer. Philadelphia, den största staden i delstaten Pennsylvania, erbjuder massor av kultur och historia.
Staden kallas Amerikas födelseplats – eftersom det var här som den amerikanska konstitutionen utarbetades och där USA:s självständighetsförklaring undertecknades 1776.

 ”Vi är glada över att utöka vår internationella närvaro med en ny linje till Danmark, vilket innebär att American Airlines återvänder till Norden efter flera års frånvaro. Vår nya linje från Köpenhamn till Philadelphia markerar ett viktigt nästa steg i den fortsatta expansionen av vårt nätverk, och vi ser fram emot att välkomna våra danska kunder till USA, säger José A. Freig, Head of International Operations på American Airlines. 

Bra förbindelser till hela Nordamerika
American Airlines är ett av världens största flygbolag med en flotta på över 1400 flygplan och flyger med cirka 200 miljoner passagerare per år. Företaget, som är en del av oneworld-alliansen, har också ett av de största ruttnätverken i hela Nordamerika. – Det är en stor och viktig aktör som nu flyger direkt från Köpenhamn. Detta kommer att gynna många passagerare. Philadelphia är en fantastisk stad, men det är också en viktig knutpunkt i USA, och American Airlines har 88 rutter som ansluter från Philadelphia till större delen av Nordamerika. Det kommer att ge många resenärer från Köpenhamn ännu bättre möjligheter att ta sig runt i USA och Kanada, säger Peter Krogsgaard. American Airlines flyger med den moderna och energieffektiva Boeing 787-9 Dreamliner på rutten, som har plats för 285 passagerare. Det finns dagliga avgångar under hela sommaren fram till början av oktober. Med den nya linjen till Philadelphia blir det 13 direktlinjer från Köpenhamn till USA och Kanada under hela året, och från och med den 17 juni kommer ytterligare en linje att finnas på kartan när SAS börjar flyga mellan Köpenhamn och Atlanta.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Familjen Gore hade laddat upp för solsemester i Costa Brava utanför Barcelona. Men när de...
En ökning med 8% jämfört med maj 2023. Under månaden reste 28% av passagerarna till...
Flygbolagets rekonstruktionsplan har i dag sänts till berörda parter, och SAS avser att begära att...
SAS meddelar att 2,3 miljoner passagerare reste med flygbolaget i maj, en ökning om 8...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy