onsdag 24 apr, 2024

Amerikanska flygbolag höjer intäktsprognoser för första kvartalet

Dela

Foto:Delta Airlines

De amerikanska flygbolagen Delta Airlines, United Airlines och Southwest Airlines höjer sina prognoser för första kvartalet i år.

För Delta Airlines väntas intäkterna nu bli cirka 78 procent av nivåerna före pandemin, jämfört med tidigare prognos om 72-76 procent.

Kapaciteten väntas ligga på runt 83 procent vilket dock är i det lägre spannet av den tidigare prognosen på 83–85 procent.

Som tidigare förväntas det bli en förlust före skatt under kvartalet, men i mars väntas en vinst på grund av högre intäkter som väger upp de högre bränslepriserna.

United Airlines förväntar sig nu att nedgången i operativa intäkter blir i det lägre spannet av den tidigare kommunicerade prognosen på en nedgång på 20–25 procent. 

Southwest Airlines prognos är nu att de operativa intäkterna minskar 8-10 procent under första kvartalet jämfört med 2019. Den tidigare bedömningen var en nedgång med 10–15 procent jämfört med 2019 års nivå.

Källa:FinWire-Di

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy