torsdag 20 jun, 2024

Analyshus höjer intäktsprognos för Finnair

Dela

Flygbolaget Finnairs trafiksiffror för perioden april-juni indikerar intäkter på 806 miljoner euro för det andra kvartalet.

Det skriver Evli i en analys, där banken höjer sin prognos för Finnair  intäkter från 785 miljoner euro.  

Evli konstaterar att bolagets passagerarsiffror i det andra kvartalet ökade med 13 procent, i jämförelse med föregående år. I juni gjorde Finnair ett rekordkvartal, mätt i antal passagerare, då samtliga bolag inom koncernen transporterade knappt 1,4 miljoner passagerare.

Evli hänvisar tillväxten till tre nya A350-flygplan, som togs i bruk mellan december i fjol och april i år. Vidare bidrog ett nytt A321-plan, som har använts för europeiska flygningar, enligt analysen. 

I Nordamerika ökade kapaciteten till följd av en ny rutt till Los Angeles och adderade flygningar till San Francisco, heter det vidare.

Evli har rekommendationen behåll med riktkursen 8 euro för Finnair-aktien, som var upp 1,9 procent till 7:43 euro i Helsingfors på onsdagsförmiddagen.

Källa.nyhetsbyrån direkt.se

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy