torsdag 23 maj, 2024

Andreas Lind blir ny VD för Swedish Lapland Visitors Board.

Dela

Foto: Swedish Lapland Visitors Board

Andreas kommer närmast från rollen som Näringslivschef på Länsstyrelsen i Norrbotten. Innan dess var han VD för Norrbottens Handelskammare.

Hans passion och driv ligger i regional utveckling och han kommer till en organisation och näring i stark tillväxt.

— För mig känns Andreas som en verklig topprekrytering, säger Jalle Svanberg, styrelseordförande i Swedish Lapland Visitors Board och fortsätter:

— När vi förstod att vår tidigare VD skulle sluta satte vi upp en mängd kriterier för vad nästa VD, i bästa fall, skulle kunna ta med sig in i organisationen. Och Andreas klickar i varje box. 

— Besöksnäringen har vuxit fram till en ny basnäring i vår arktiska region och med Andreas kan vi gå in i nästa fas, att bli en än starkare aktör inom den egna näringen men också i den regionala utvecklingen. 

Andreas Lind kommer alltså närmast från Länsstyrelsen Norrbotten, där han sedan 2014 varit Näringslivschef. Innan det var han VD för Norrbottens Handelskammare mellan åren 2008 och 2014. 

— Genom mitt arbete på både Länsstyrelsen och Handelskammaren har jag haft möjlighet att följa utvecklingen i Swedish Lapland på nära håll, så självklart känns det inspirerande att få chansen att arbeta med en organisation i stark medvind. 

— Besöksnäringen inom destinationen är i kraftig tillväxt och har dessutom tagit jättekliv i sin professionalisering de senaste åren. Branschen har blivit en basnäring som lyfter fram det bästa som norra Sverige, vår arktiska del av världen, har att erbjuda.

— Då mitt hjärta alltid funnits i utvecklingen av norra Sverige så känns det extra roligt att besöksindustrin dessutom ger tydliga kringeffekter överallt i samhället – från de största städerna till de minsta byarna. 

Utvecklingen inom näringen har varit god de senaste åren. Stora privata investeringar har gjorts samtidigt som Swedish Lapland Visitors Board har drivit ett par av Sveriges största besöksnäringsprojekt. Parallellt med det har samarbete inletts med Nordnorge och Finska Lapland, för att sätta den arktiska delen av regionen på kartan.

— Genom mitt tidigare arbete har jag följt den här utvecklingen på nära håll och självklart känns det inspirerande med ett nytt jobb i en näring som går så bra.

Andreas Lind är själv passionerad flugfiskare och älskar att vara ute med sin båt i Bottenvikens skärgård liksom på vandring i fjällen. Fjäll och hav, hav och fjäll. Så han ser inga problem med att anamma tanken om att arbeta med en arktisk livsstil. Han finner själv glädje i den. Han tillträder tjänsten som VD för Swedish Lapland Visitors Board den första november och kommer då under en tid att arbeta parallellt med tidigare VD, för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en smidig övergång och fortsatt högt tempo inom regionens snabbast växande näring.

— Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av denna professionella organisation och att dagligen verka för att skapa bättre förutsättningar för alla duktiga företag i regionen. Utmaningarna vi har framför oss är stora men potentialen är ännu större, säger han avslutningsvis.

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy