lördag 25 maj, 2024

Apollo lanserar resor till Gambia

Foto: Apollo

Dela

Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia!

– Sedan pandemin har vi sett en tydlig ökning av efterfrågan på nya destinationer, särskilt under vintermånaderna. Svenskarna kommer alltid att älska Kanarieöarna, men allt fler vill uppleva nya platser, lära känna nya kulturer, prova nya smaker och vidga sina vyer – och Gambia uppfyller alla deras semesterbehov”, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.

Gambia må vara Afrikas minsta land, men dess fängslande utbud av stora upplevelser och aktiviteter motsäger dess lilla storlek. De milslånga sandstränderna är naturligtvis en attraktion i sig, men här kan du också paddla kajak i månskenet, utforska national- och kulturparker, lära dig lokala kulinariska färdigheter, gå på skattjakt på färgglada marknader och unna dig en dag på en båt på den berömda Gambiafloden.

– I Gambia är tempot långsamt, men möjligheterna är många. Här kan du koppla av på bra hotell eller fylla din semester med upplevelser, sinnen och smaker som du sent kommer att glömma. Variationen och det relativt korta reseavståndet gör också att det här är ett bra resmål för alla – från barnfamiljer och kompisgäng till vuxna och aktiva resenärer”, säger Krantz. 

En fantastisk flygprodukt! 

När Apollo lanserar sin nyaste destination slår man på stort även när det gäller flyglösningen. Från Sverige flyger man via Köpenhamn – där man sedan tas direkt till Banjul med en SAS A321neo LR. Det är samma typ av flygplan som flygbolaget använder på sina långdistansflygningar till exempelvis New York. 

Det innebär bland annat att Apollos resenärer kommer att ha tre olika klasser att välja mellan: SAS Charter Standard, SAS Charter Plus och SAS Charter Business. 

– ”Det är ingen tvekan om att det här kommer att bli ett av världens bästa charterflyg. Vi talar om en unik och förstklassig flygupplevelse från början till slut, som inget annat charterflygplan kommer i närheten av att kunna jämföra sig med på den skandinaviska marknaden”, säger Krantz. 

Apollos första flygning till Gambia avgår den 5 november och den sista avgår den 1 april. Detta innebär att svenskarna kan tillbringa höst-, jul-, vinter- och påsklovet längs Afrikas mildaste kust. Totalt kommer researrangören att erbjuda 10 hotell i olika kategorier i olika områden, inklusive Kololi, Kotu och Bakau (Cape Point).

Enligt pressmeddelande

Dela

Relaterade inlägg

Norge stänger gränsen för ryska turister och nu ska bara ryska medborgare med "särskilda anledningar"...
Många turister besökte Stockholm i samband med Taylor Swifts konserter. Det syntes inte minst på...
Crown and Champa Resorts (CCR) utökar sin närvaro i lyxsegmentet med sin senaste renovering, Veligandu...
Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy