måndag 22 jul, 2024

Årets Guldpalmfinalister!

Dela

Turism bidrar till lokalsamhället i form av ökad sysselsättning, viktiga skatteintäkter och att en plats känns attraktiv och välkomnande. Den kan också vara ett värdefullt verktyg i ett strategiskt samhällsbygge. Visit Trelleborg arbetar tillsammans med besöksnäringen för att turism ska bidra till en hållbar framtid. Årets guldpalmsfinalister är utvalda för att de representerar en del av den resan.

Visit Trelleborg delar varje år ut ett pris till en besöksnäringsaktör som gör Trelleborg till en bättre plats att besöka. Strålkastarljuset ska sprida lite extra glans över de aktörer som gjort något särskilt för att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Det kan vara någon som strävar efter att locka besökare året runt eller som vågat göra en satsning som gjort avtryck inte bara i Trelleborg, utan hela Skåne. Det kan också vara någon som är en stjärna på samarbete och frikostigt bjuder på sig själv och sin kompetens och på så sätt bidrar till att fler kan blomstra.

– I en hållbar och attraktiv destination måste alla ta ansvar för att bidra positivt till Trelleborgs framtid. Jag ser stor potential i att använda turismen som ett verktyg i de stora samhällsbyggnadsprojekt som kommer att prägla vår kommun under en lång tid framöver, säger Erik Lundström, Ordförande för Visit Trelleborg.

I år har allmänheten, bestående av både lokala trelleborgare och destinationens besökare nominerat sina favoritföretag till Guldpalmen. Av de 51 nominerade aktörerna har sedan en jury, bestående av tidigare vinnare och representanter från Visit Trelleborg, utsett tre finalister.

Finalisterna till årets Guldpalm är:

  • Restaurang Siluett
  • Palm Tree hotel
  • Slättarps Gård

– Hos dessa tre aktörer ser vi just det som vi önskar premiera. Genom sin kreativitet och vilja till samarbete bidrar de till en smart och hållbar destination som är attraktiv för såväl besökare som oss trelleborgare, konstaterar Erik Lundström.

Årets vinnare av Guldpalmen tillkännages på skyltsöndagen den 27 november.

Mer information:

Årets jury:

Brahim Hsissi – VD Smygehus Havsbad, Camilla Waldenström – Ägare Grönby Gårdscharkuteri, Erik Lundström – ordförande Visit Trelleborg, Maarja Edman – VD Visit Trelleborg

Enligt Pressmeddelande

Dela

Relaterade inlägg

Efter branden på äventyrsbadet Oceana i Göteborg är planen att det ska stå klart 2026. Lisebergs...
Badanläggningen The Reef i Fredrikshamn är stängt till 29 juli. "Arbetet att fånga råttan har visat...
Värmevarningar, rekordnoteringar och särskilda åtgärder för äldre. Värmen har kopplat greppet kring flera europeiska länder...
Sedan den 26 juni 2024 har Zagreb varit hem för ett unikt museum tillägnat slipsar....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy