lördag 20 apr, 2024

Arlandas nya veranda tar form

Dela

En konstruktion i limträ formar stommen i den nya verandan i den nya Marknadsplatsen på Terminal 5. Foto: Swedavia
Foto: Swedavia

Förberedelserna för den nya Marknadsplatsen på Stockholm Arlanda Airport är i full gång. En imponerande konstruktion i limträ bildar stommen i en utbyggnad med nordisk prägel som kommer att blir ett av flygplatsens nya kännetecken och hysa många av de 30-tal nya matkoncepten i den nya Marknadsplatsen.

– Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet. Förutom att de ljusa träbalkarna är vackra så har naturmaterial som limträ betydligt lägre negativ klimatpåverkan, säger Jonas Missaoui, som är projektledare för verandan på Swedavia.

Den nya Marknadsplatsen som nu växer fram på Arlanda kommer att vara totalt 12 000 kvadratmeter med shopping, mat och service för att göra flygplatsen ännu mer attraktiv och möta resenärers varierade behov och önskemål. Förnyelserna som pågår omfattar också en helt ny och rejält moderniserad säkerhetskontroll i Terminal 5. 

Under 2023 öppnar nyheterna på Arlanda och Terminal 5 stegvis, utbyggnaden verandan beräknas öppna mot slutet av året med allt sitt utbud på plats.
– Besökarna till denna del av Terminal 5 kommer verkligen att befinna sig i händelsernas centrum – intill Marknadsplatsens puls och med första parkett mot flygplatsens hjärta och flygens start- och landningsbanor, avslutar Jonas Missaoui.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...
Dulles flygplats i Washington borde döpas om till Donald Trump. Detta tycker republikaner som nu...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy